Ми не маємо права забути тих дітей народжених та ненароджених , яких знищив комуно-сталінський режим

Поділитися

26 листопада народний депутат України Іван Стойко  взяв участь у поминальних заходах присвячених вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років , які відбулися у місті Тернополі.       

Коментуючи  відкриття оновленої тематичної експозиції в обласному музеї політв’язнів та репресованих, Іван Михайлович зазначив: « Тільки пам’ять про Голодомор 1932-33 р.р. може остаточно вилікувати українців від бажання повернутися в минуле ,  дозволивши московським зайдам вчити нас любити та будувати Україну. Лише історичне усвідомлення  та народна пам’ять всього жахіття  штучного голоду  пережитого  у ці роки дозволить нам стати гордою нацією. Ми не маємо права  забути тих дітей народжених та ненароджених , яких знищив комуно-сталінський режим, і які сьогодні ангелами з неба моляться за нас  та просять Бога доброї долі для нашої України.»,- повідомили “Про все” у  прес-службі нардепа

Даючи інтев’ю місцевим  телеканалам та окремим друкованим виданням народний депутат  поділився з тернополянами своїми міркуваннями про  причини великої трагедії українців, її жахливі наслідки. «Та концентруватися сьогодні слід на тому , – відзначив Іван Михайлович, – що  в даний час кожен з нас може зробити, аби подібного більше ніколи не трапилося в історії України. Це головне.»

Запаливши свічку пам’яті  на Театральному майдані міста та вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 р.р. в рамках акції «Запали свічку», народний депутат України Іван Стойко помолився за душі невинно вбитих під час панахиди , після чого поклав квіти до пам’ятника загиблим від Голоду 1932-33р.р. біля Церкви Різдва Христового.

«Думаю, що у рамках сьогоднішньої акції  по всій  Україні кожен свідомий українець, переймаючись трагедією минулого, задає собі одні і ті ж запитання. Чим відрізняється керування державою нинішньої команди Януковича від  сталінсько-комуністичного режиму  30-тих років минулого століття? Чи не ті ж політичні репресії , вбивства та тюрми? Чи не ті ж символи та портрети катів українського народу можна побачити в колонах на Хрещатику? Чи не бовваніє нині  в Україні  на постаменті  кат та вбивця мільйонів невинних наших земляків Сталін?  То де ж українська влада і хто, як не ми відкриємо їй врешті-решт очі своєю небайдужістю?» – задався запитаннями парламентарій.

« Хочу надіятися, що існуюча влада нарешті зрозуміє, що не потрібно боятися пам’яті,  а Уряд « табачників, яничарів та перевертнів» – останній в українській історії. Ми будемо пильними, згуртованими та щирими у молитві до Бога за щасливе майбутнє нашої держави» – резюмував Іван Стойко.

 

«Вій» по-коломийськи на Тернопільських театральних вечорах показав «вищий пілотаж» без літаючого гробу

Ікони Володимира Шерстія можуть прикрасити й вашу оселю