Обіцяні високі заробітки виявилися аферою двох заїжджих шахрайок

Поділитися

    Тернопільські міліціонери за підозрою у шахрайстві затримали двох молодих жінок – 26-річну жительку Маріуполя Донецької області та 22-річну уродженку Бахчисарайського району Автономної республіки Крим. Як встановили оперативники, до Тернополя шахрайки приїхали всередині жовтня. Хоча , зі слів потерпілих, вони переконували усіх, що працюють у сфері працевлаштування понад чотири роки. Правоохоронці підозрюють, що у минулому аферистки «розводили» не тернополян, а, жителів інших регіонів. Адже фірми з назвою «Арбат», за попередніми даними, пропонували людям роботу у Вінниці та Донецькій області.
Майже в самому центрі Тернополя гастролерки орендували приміщення, і офіс з надання послуг по працевлаштуванню запрацював на повну силу. Стратегічний підхід до планування злочинної діяльності зловмисниці добре продумали. У кризові часи людям, як повітря, потрібна робота. А така, що приноситиме в тиждень 800 гривень доходу ( для тернопільських зарплат це великі гроші), то ще й ажіотаж викличе. Лиходійки не помилилися. На оголошення, опубліковане в місцевих виданнях, відгукнулися не тільки тернополяни, а й жителі районів.
Фірма з незвичайною назвою «Арбат» працювала як годинниковий механізм. Договори підписували, гроші збирали. Дивно, але за солодкими обіцянками люди навіть не читали, під чим ставили власний підпис і за що сплачували двісті гривень, які, до слова, їм гарантували повернути. Але, як з’ясувалося згодом, те, що лиходійки обіцяли на словах, не співпадало з пунктами договору. Людям пропонували роботу вдома із сортування ґудзиків, скручування кулькових ручок, клеєння марок, прасування білизни, комплектації дисків та інше. За тиждень заробіток повинен був складати вісімсот гривень. Що ж було написано в договорі? «Виконавець надає замовнику консультаційно-інформаційні послуги». Хто бодай трохи розуміється у таких справах, то очевидним стає – не за працевлаштування вносили свої кровні обдурені люди, а за інформацію. Проте навіть її не отримували.
    За два тижні шахрайської діяльності пройдисвіток потерпіли 35 тернополян та жителів районів. І це лише офіційні дані – саме стільки людей звернулися до міліціонерів. Скільки ще клієнтів чекають вдома на роботу – невідомо. Міліціонери звертаються з проханням до усіх, хто мав справу з «Арбатом», повідомляти про це.
Зі слів потерпілих, двісті гривень з них брали, як гарантію, що вони дійсно є претендентами на працевлаштування і що через «форс-мажорні» обставини не відмовляться від своїх зобов’язань. А ще попереджали : доведеться трохи зачекати, бо матеріали для роботи завозитимуть по черзі. Сумнівів, що обіцяна високооплачувана робота – лише міф, а молоді та привітні пані, що так щедро годували їх обіцянками, –шахрайки, ніщо не викликало. Ба, навіть стіни офісу були завішані грамотами, відзнаками та подяками, адресованими фірмі «Арбат» за проведену роботу. Це знову ж таки викликало довіру. От тільки не відали бідолашні клієнти, що все це були лише приманкою. А лиходійки – досвідчені аферисти. Одна з них навіть раніше судима за статтею Кримінального кодексу – шахрайство.
Як повідомив заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Валерій Загородній, лиходійок затримали на гарячому. На даний час проти них уже порушили кримінальну справу за частиною другою статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб. Законодавець за вчинення такого злодіяння передбачив покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт, або позбавлення волі. Якщо ж до обвинувачень, висунутих тернопільськими міліціонерами, додадуться підозри правоохоронців з інших регіонів, де діяла фірма з ідентичною назвою, то дуету пройдисвіток доведеться понести кримінальну відповідальність.
Цікаво, як пояснить своїм рідним затримання 26-річна жителька Маріуполя. Адже чоловіка жінка запевнила, що до Тернополя вона їде у відрядження. Її молодшій спільниці теж доведеться добирати слова, аби порозумітися з чоловіком. Щоправда, той збагне швидко, адже сам на даний час перебуває за ґратами.

У Гусятинському районі у селі Гадинківці сварка за гроші між подружжям призвела до вбивства

Які найпопулярніші омолоджуючі процедури проводяться у “Клініці Медікус” ?