Плановою ревізією Білецького сільського бюджету Тернопільського району встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 74,7 тис.гривень

Поділитися

Зокрема, внаслідок неправильного визначення базового місяця при розрахунку індексації заробітної плати працівниками недоотримано коштів на суму 24,4 тис.гривень.

Поряд з цим, бухгалтерією сільської ради проводилось зайве нарахування та виплата заробітної плати працівникам. Причина – не вірне визначення сум посадових окладів та величини її індексації з урахуванням сплати внесків до державних цільових фондів на суму 13,9 тис.гривень.

Також встановлено, що орендна плата за земельні ділянки надходила не в повному обсязі, внаслідок чого бюджетом недоотримано 29,6 тис.гривень.

Крім того, за рахунок коштів сільського бюджету проводилась оплата за комунальні послуги, спожиті бібліотекою Тернопільської РДА, кошти бібліотекою не відшкодовувались, що призвело до  збитків на суму 6,4 тис.гривень.

Під час ревізії було проведено зустрічну звірку на відповідність витрат, включених до актів виконаних ремонтно-будівельних робіт, в ході якої встановлено оплату ремонтних робіт по завищеній вартості на суму 0,5 тис.гривень.

До об’єкта контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій  з бюджетними коштами. За допущення фінансових порушень двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. З метою повного відшкодування виявлених порушень сільському голові надіслано обов’язкові вимоги.

Про наслідки ревізії поінформовано прокуратуру  Тернопільського району.

Прес-служба КРУ в Тернопільській області.

Юрій Чижмарь – лідер серед губернаторів Тернопільщини

Тернопільські учні – найфайніші в Західній Україні