Юрій Чижмарь – лідер серед губернаторів Тернопільщини

Поділитися

На сайті інтернет-газети «Про все» з 27 жовтня тривало опитування «Хто з губернаторів Тернопільщини найефективніше керував областю?». Місяць читачі нашого ресурсу мали змогу висловити своє ставлення до усіх керманичів Тернопільщини за часів Незалежності України. Понад 600 читачів взяли участь в опитуванні. 27% читачів і, відповідно,  найбільшу підтримку здобув наймолодший голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь. Він керував адміністрацією в 2007-2010 роках. Його вважали ставлеником Віктора Балоги, який очолював Секретаріат Президента Віктора Ющенка. Після нього були призначені і Ярослав Сухий, і Михайло Цимбалюк, але вони навіть не ввійшли в трійку симпатій тернополян, хоча за рівнем «розкрутки імені» не відстають від Чижмаря. Можливо, це пов’язано з тим, що наймолодший за віком губернатор мав найбільше часу і зумів втілити в життя чимало із задекларованого. На відміну від Михайла Цимбалюка. Інший важливий приклад із біографії Чижмаря –  оперативна ліквідація наслідків стихії на півдні Тернопільщини, залучення майже сотні мільйонів гривень з державного бюджету на вирішення проблем підтоплених територій.  Прихильники Юрія Васильовича вважають його заслугою  організацію і перевибори Тернопільської обласної ради, коли він розрубав «гордіїв вузол» політичних сплетінь «Нашої України» та БЮТу.
Із публікацій, де згадується Юрій Чижмарь, часто зустрічається на сайтах, що він –  професіонал. Такою якістю, на жаль, не може похвалитися жоден інший губернатор, окрім покійного Бориса Косенка. І хоч останній керував краєм на зорі Незалежності, читачі «Про все», а це 52% місячної аудиторії чоловіки, старші 45 років, поставили його на друге місце.

Чомусь не говорять ні працівники обласної чи районних адміністрацій, ні підприємці та працівники соціальної сфери про такого професіонала, як наприклад Іван Стойко чи Михайло Цимбалюк. Першого вважають дуже доброю людиною, але державна служба – не його стихія. Другий краще б працював у цирку чи на естраді. Такий же імідж у Ярослава Сухого, якого вважають «клоуном Верховної Ради».

Трійку лідерів замикає Роман Гром’як із 19%. І це не спроста. Свого часу пан Роман асоціювався з перемогою тернополян над комуністичним режимом.
«Віддячили» читачі й Богдану Бойку, рівень підтримки якого 0%.

Які махінації проводять на Тернопільщині при використанні коштів субвенції на виплату соціальних допомог

Плановою ревізією Білецького сільського бюджету Тернопільського району встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 74,7 тис.гривень