Поет Володимир Барна з Тернополя став секретарем Спілки письменників України

Поділитися

Днями в конференцзалі столичного будинку художників завершив свою роботу письменницький з’їзд, на другому етапі якого,  основним було питання про вибори голови Національної спілки письменників України. 171 голос із 322 отримав Віктор Баранов, голова київської письменницької організації. Він і очолив українське красне письменство. Після двох термінів головування Володимир Яворівський набрав 144 голоси і залишився в спілчанському правлінні. Секретарем НСПУ став тернопільський поет Володимир Барна. Голова письменницької організації нашого краю  Євген Безкоровайний увійшов у правління НСПУ.

Оновленому керівництву спілки з’їзд, як найвищий керівний орган, проведеним результативним голосуванням заборонив продаж спілчанського майна, включаючи історичне приміщення спілки на Банковій,2.

З’їзд письменників-спілчанців засвідчив наступне: Національна спілка письменників України була і залишається на національних засадах українського народу. Завдання письменників − нести  людям живе і правдиве художньо-публіцистичне слово, збагачувати велику духовно-культурну спадщину України.

Володимир Кравчук,

делегат VІ з’їзду НСПУ

Київ-Збараж.

“Народне слово”

«Тернопільський комбінат по виробництву шляхово-будівельних матеріалів» будує полігон для твердих побутових відходів

Сьогодні на сцені Тернопільського драматичного театру покажуть найобговорюванішу українську виставу