Велике перетворення тернопільського стадіону: з гидкого каченяти в прекрасного лебедя.

Поділитися

Центральний стадіон Тернополя, який влада обіцяла зробити взірцевим прикладом для інших та гордістю для місцевих жителів, вже зовсім скоро постане перед нами в новому для себе амплуа. Так, зараз, працівники комунального підприємства закінчують роботи над встановленням сидінь південної частини трибуни. Та вигляд у них досить незвичний – семикольорова гама у мозаїчному порядку, що привертає неабияку увагу звичайного перехожого. На думку головного інженера КП «Тернопільський міський стадіон» Володимира Лабатюка, футбольні вболівальники будуть у захваті від такої ідеї: «Крісла ми закупили у львівській фірмі, котра займається їх виготовленням за спеціальною італійською технологією, тому стосовно якості можна не сумніватись».

Крісла закуплені за кошти, виділені з міського бюджету. Собівартість одного сидіння – 80 гривень, тож якщо підрахувати, то аби закупити 12750 крісел (а саме стільки глядачів вміщає стадіон), то владі прийдеться розщедритись більше, ніж на мільйон гривень. Поки відомо, що південна трибуна стадіону обійшлася в 300 тисяч гривень, адже вміщає 3700 людей. Раніше футбольні фанати сиділи на дерев’яних лавках, тож радіють таким змінам:

–                     Олег (23 роки): Добре,що хоч Євро скоро, а то б такого подарунку ми не дочекалися. Влада мусить рухатися, аби не впасти «лицем в багно».

–                     Іванна (30 років): Скільки разів були на нашому стадіоні,стільки разів ішли звідти розчаровані – незручні сидіння і «доісторичний» стан самого стадіону викликали одні лише співчуття – футболістам, тернополянам, стану міського спорту загалом.

Добре пам’ятаємо історію із демонтажем інформаційного табло, якого так і не встановили. Директор Тернопільського міського стадіону Ярослав Колісник, запевняв, що його встановлять як тільки уряд виділить кошти на закупівлю – досі шукали  найвигіднішу і найдешевшу пропозицію. І ось, нарешті, 10 листопада мають оголосити переможця, який таки погодиться встановити сучасне табло. Не так давно в пресі писали, що його вартість коливатиметься в межах 1,2 – 1,3 млн. грн., але який же футбол без нього? «Те» що зняли, востаннє працювало ще у 2001 році і відтоді висіло в неробочому стані просто для «краси».

А опісля, 14-го листопада, відбудеться ще один тендер, переможець якого займатиметься встановленням освітлення стадіону. Головними претендентами на роль виконавця робіт є тернопільська «Ватра» і голландська фірма «Філліпс».

Та нам, тернополянам і вболівальникам футболу важливо не так хто виконуватиме грандіозне перевтілення нашого стадіону, а сам кінцевий результат, адже центральна арена міста – обличчя тернопільського футболу.

Лілія Куленич

У Львові “липові дипломи” – не рідкість, а закономірність

В українського КВК – 50-та ювілейна осінь