В українського КВК – 50-та ювілейна осінь

Поділитися

Вчора виповнилося рівно 50 років Клубу веселих і кмітливих. Перша передача вийшла в ефір 8 листопада 1961 року. КВК – найдовший проект в історії вітчизняного телебачення. 

«У створенні передачі брало участь декілька осіб. Був редактор – Олена Гальперіна – розумна, чітка, надзвичайно зацікавлена і до того ж смілива людина, і були ми – троє авторів, які писали заявку. Вона відразу ж обговорювалася в редакції, на її основі створювався сценарій, після чого ініціатива переходила в руки Бели Сергєєвой, чудового режисера, який точно відчуває жанр. Незабаром передача вже йшла в ефір. І так кожен місяць», – згадував в інтерв’ю один із засновників КВК Сергій Муратов.

Спочатку в ролі ведучих КВК були студенти ВДІКу Елем Климов, Олександр Белявський, актриси-початківці Наталія Защіпіна і Наталія Фатєєва. З часом склався постійний дует ведучих – Альберт Аксельрод і Світлана Жильцова. Потім вже Аксельрода замінив Масляков, який вже більше 40 років є обличчям телепроекту.

Його дружина вже багато років є режисером КВК, а їхній син Олександр – ведучий програм «Планета КВК» і «Прем’єр-Ліга». До того ж, цього року Олександр Масляков відзначає ювілей – йому виповниться 70 років.

Сьогодні Міжнародний Союз КВК включає в себе більш ніж два десятки офіційних підготовчих Ліг і сотні регіональних чемпіонатів. Міжнародний фестиваль команд КВК у Сочі щорічно збирає більше 500 команд із більш ніж 200 міст і 11 країн світу. Простір гри КВК – територія Росії і всіх республік колишнього СРСР. Крім того, регулярні чемпіонати КВН проводяться в Німеччині, США, Ізраїлі, Китаї, Великобританії, Грузії, Франції та інших країнах.

За матеріалами МедіаПорт та 1tvrus.com.

Велике перетворення тернопільського стадіону: з гидкого каченяти в прекрасного лебедя.

17 листопада в педагогічному – масова “женячка”