Псевдоопозиційний «Фронт Змін»?

Поділитися

В тернопільському політичному житті склалась дуже цікава ситуація – найрадикальніша опозиційна партія «Свобода» при владі вже рік, а дієвої опозиції в неї немає! Партія Регіонів симулює опозиційну діяльність в місті, БЮТ мовчить, а дрібніші партії просто здались на милість  свободівський більшості. Але на всеукраїнському рівні все по-іншому, бо там головну опозиційну скрипку на себе перетягує партія Яценюка  – «Фронт Змін». А чому ж тоді в Тернополі ця партія мовчить?

Якщо копнути трохи глибше в «опозиційні діяльності» фронтовиків в нашому місті спливають очевидні і цікаві факти.

В партії є лише один депутат, який інколи (напевне для звітності перед Києвом) – критикує владу. Йдеться про Петра Гринчишина, якого язик не повернеться назвати сильним та харизматичним політиком. Політична активність Гринчишина інколи здається смішною, але вона все таки є, чого не скажеш про жінку Петра Семеновича, а заодно і голову «Фронту Змін» на Тернопільщині, Любов Гринчишин. За нею експерти не помітили жодної політичної активності.

Решта депутатів у фракції, а це Андрій Мастюх та Володимир Кузьма керують комунальними підприємствами та взагалі нічого публічно не говорять без команди міського голови свободівця Сергія Надала. А пан Мастюх ще й очолює міський осередок партії. До речі чи чули ви хоч одну позицію міської організації партії «Фронт Змін» щодо дій влади в Україні, в області, в місті в кінці кінців?! Отож відсутня будь-яка реакція, тому й  таке враження,  що й осередку в місті немає…

 

В партії є люди, які напряму пов’язані з Партією Регіонів – це родину Бобрівців. Володимир Бобрівець є головою правління ПАТ «Тернопільміськгаз», а його син, Віталій Бобрівець, там же є головою наглядової ради. Саме підприємство, як і всі, що хоч якось пов’язані з газом, знаходяться під контролем регіоналів. А пан Володимир ще й є депутатом тернопільської районної ради від Партії Регіонів! Віталій в свою чергу займає не останні позиції в партії Арсенія Петровича і навіть серйозно впливає на прийняття рішень. Помічений Віталій Бобрівець в дружніх стосунках і з керівною партійною родиною Гринчишин.

 

Отака ситуація з опозиційністю в партії, яка б мала нас захищати від свавілля влади, бути справжньою опозицією. Залишається надіятись, що оживе БЮТ, або в Тернополі виникне новий сильний опозиційний рух з тих людей, яким дійсно болить те, що влада робить з народом!

 

Депутати міської ради, фракції «Фронт Змін», відзвітують за рік роботи

Тернополянин не виграв у конкурсі двійників Тараса Шевченка