СБУ візьметься за блоги та соцмережі

Поділитися

Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту законопроект №9494, згідно з яким дещо змінюється внутрішня структура СБУ.

Як повідомляє ТСН з посиланням на власні джерела у відомстві, мова йде не про новий підрозділ, а про переформатування вже існуючого. “Зараз змінюється його формат і збільшується чисельність. Кіберзлочинність зростає. І ми нарощуємо м’язи”, – повідомили журналістам у СБУ.

Діяльність умовно нового підрозділу торкнеться в першу чергу інтернет-простору – будуть ретельніше фільтрувати коментарі на сайтах, записи в соцмережах і блогах. Цією роботою СБУ вже займається. В новому законопроекті, поданому Януковичем, з’являється нове визначення – “”контррозвідувальний захист інтересів держави у сфері інформаційної безпеки”.

Минулого року розгорівся скандал після того, як СБУ запросила на допит одного з українських блогерів, Олега Шинкаренка. Він у своєму ЖЖ висловив припущення – що сталось би з країною, якби усе керівництво раптово загинуло. Блогери у відповідь запустили флешмоб під назвою “хочу на допит в СБУ”.

watcher.com.ua

У соборі Паризької Богоматері молилися за жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років

Презентовано четвертий випуск літературного альманаху педагогів Тернопілля «Освітянська скриня»