Сьогодні у Тернополі і Кременці відбудуться науково-практичні семінари «Заробітчани Галичини й Волині – їх минуле й сьогодні. Що змінилось?»

Поділитися

З 28 по 30 листопада ц.р. у Тернополі та Кременці відбудуться науково-практичні семінари «Заробітчани Галичини й Волині – їх минуле й сьогодні. Що змінилось?», який організовує Українська Всесвітня Координаційна Рада. Регіон було обрано не випадково, адже саме Тернопільська область є лідером по кількості заробітчан, що виїздять за кордон.

У обговоренні цієї актуальної проблеми візьмуть участь представники місцевої влади, як обласної так і міської; та науковці, які вивчають цю проблему: Степан Качараба (доктор історичний наук, професор), Микола Бармак (професор Тернопільського національного університету) та ін., активісти громадських організацій: «Меморіал», «Просвіта»Ліга українських жінок, «Молодіжний націоналістичний конгрес» та самі заробітчани.

Загалом очікується, що участь у семінарах візьме біля 100 осіб, які матимуть змогу глибше дослідити проблеми заробітчан Галичини й Волині, та виробити спільний план дій щодо вирішення та подолання наслідків  масового виїзду українців за кордон.

Голова УВКР Михайло Ратушний заявивв ексклюзивному коментарі “Про все”, що такі семінари будуть проводитись і в інших регіонах України, де проблема масового відтоку трудових ресурсів та заробітчан стоїть особливо гостро.

Українська Всесвітня Координаційна Рада  вважає, що без комплексного підходу з боку влади, як центральної, так і місцевої, й громадськості та покращення соціальної, економічної й гуманітарної ситуації в Україні зупинити виїзд наших співвітчизників виглядає неможливим.

 

 


Размещение объявлений в качестве продвижения товара

Тернопільський мер відповість за свої обіцянки