Стартував 2-й Всеукраїнський конкурс «Своє надійніше!»

Поділитися

З 15 вересня 2011 року розпочинається 2-й Всеукраїнський конкурс «Своє надійніше!» для місцевих засобів масової інформації на кращий матеріал про накопичувальне пенсійне забезпечення  в Україні.  Цього року організаторами конкурсу виступили Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Проект USAID «Розвиток фінансового сектору» (FINREP), Журналістський фонд України та Академія пенсійної реформи. Партнери конкурсу: Адміністратор пенсійних фондів «Адміністратор пенсійного резерву» та компанія з управління активами «Національний резерв».

Метою конкурсу є підвищення інформованості населення про переваги накопичувального пенсійного забезпечення, заповнення нестачі інформації щодо пенсійної реформи, висвітлення проблемних питань у сфері накопичувального пенсійного забезпечення,  сприяння впровадженню обов’язкової накопичувальної пенсійної системи та удосконаленню системи недержавного пенсійного забезпечення, а найважливіше – надати громадянам можливість за допомоги ЗМІ висловити свої думки щодо накопичувального пенсійного забезпечення, розповісти конкретні історії, поставити запитання спеціалістам і отримати роз’яснення.

У конкурсі можуть брати участь обласні, міські, міськрайонні та районні засоби масової інформації будь-яких форм власності. Переможці конкурсу, яких визначатиме компетентне журі, отримають: за перше місце – ноутбук, за друге місце – цифровий фотоапарат, за третє місце – цифровий диктофон.

 

При визначенні переможців журі надаватиме перевагу системному підходу до розкриття теми, введенню постійних рубрик, залученню до обговорення широкого загалу, аналізу сучасного стану пенсійної реформи в регіоні, критиці недоліків і пропагуванню кращого досвіду, висвітленню різних точок зору, практичного досвіду та випадків із життя, пов’язаних із пенсійними накопиченнями, матеріалам, що висвітлюють думки простих громадян, роботодавців, працівників державних органів та установ, активістів громадських організацій, профспілок щодо накопичувального пенсійного забезпечення, вимог та очікувань від впровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи та вимог до системи недержавного пенсійного забезпечення. На конкурс приймаються відео-, аудіозаписи, матеріали, опубліковані у друкованих та інтернет-ЗМІ.

 

Академія пенсійної реформи, як один із організаторів конкурсу, надаватиме представникам ЗМІ різнобічні інформаційні матеріали, консультаційну допомогу з питань пенсійного реформування та недержавного пенсійного забезпечення.

 

Конкурс триватиме до 15 квітня 2012 року. До участі у конкурсі прийматимуться матеріали, отримані Академією пенсійної реформи до цієї дати. Результати конкурсу буде оприлюднено до 15 червня 2012 року на підсумковій прес-конференції, під час якої відбудеться нагородження переможців і лауреатів конкурсу.

 

Докладніше про проблематику конкурсу – на веб-ресурсах організаторів: www.pension-academy.kiev.ua та www.pension.kiev.ua.

 

До відому: за результатами Першого Всеукраїнського конкурсу для місцевих засобів інформації на кращий матеріал про накопичувальне пенсійне забезпечення в Україні «Кроки пенсійної реформи»  перше місце і приз – ноутбук виборола Олександра Тувишева, кореспондент газети «Зоря Присивашшя» (м. Джанкой), друге місце і приз – фотоапарат отримала Катерина Романік з Рівненської обласної державної телерадіокомпанії. Третє місце і диктофон присуджено редакції журналу «Суспільство і соціальна політика».

Майже всі учасники Євро-2012 хочуть бути в Україні, а не в Польщі

Олексій Кайда: Очевидно, що для парламентської “опозиції” та для Партії регіонів “Свобода” не є вигідною у парламенті