Олексій Кайда: Очевидно, що для парламентської “опозиції” та для Партії регіонів “Свобода” не є вигідною у парламенті

Поділитися

“Ухвалення нового закону “Про вибори народних депутатів” – це, насправді, результат змови між владою і так званою “парламентською опозицією” (в особі БЮТ, яка “домовилася” з Банковою, та “керованою опозицією” в особі “Фронту Змін”). Чому так званою? Тому що з 17 листопада опозиції у Верховній Раді фактично вже не існує”. Про це заявив голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, очільник облради Олексій Кайда, коментуючи ухвалення Закону “Про вибори народних депутатів України”.

Свободівець-голова Тернопільської облради підкреслив: “Те, що сталося, перекреслило усі публічні заяви їхніх лідерів. Вони заявляли про згубність змішаної системи виборів, були категоричними противниками збільшення відсоткового бар’єра та обіцяли не здаватися і стояти до останнього. Та вкотре особисті інтереси окремих осіб поставлено вище інтересів цілого суспільства. Звісно ж, “вартість” голосів народних обранців – це питання совісти кожного з них, адже згодом у плині часу цих “компромісників” забудуть. Але, на превеликий жаль, свій внесок у процес збереження нинішнього злочинного режиму Януковича вони вже зробили.

Очевидним є те, що ні для представників парламентської опозиції, ні для Партії регіонів “Свобода” та інші нові політичні сили не потрібні у парламенті. Саме це було одним із важливих факторів підняття прохідного бар’єра до 5%. Хоча ми і його подолаємо, адже свідомих українців набагато більше, ніж 5%!

Це голосування відкрило очі суспільству та показало – хто є хто. Нинішнє прозріння розшарувало опозицію: на тих, хто у змові з Банковою, хто легітимізував своїми діями у Верховній Раді всі ті неподобства, які супроводжуватимуть виборчі перегони, – та на тих, хто послідовні, чесні (перш за все, перед собою та людьми, які їх підтримують) і не йдуть на компроміси із чинною владою.

Далі – вибір за українською нацією”.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Стартував 2-й Всеукраїнський конкурс «Своє надійніше!»

У Підволочиську керівництво району діє мафіозними методами