Тернопільщина завтра: Плюс 200 гектарів садів та завод (у бонус)

Поділитися

Програма з розвитку садівництва та ягідництва на Тернопільщині у 2011-2015 роках прийнята. Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян каже, що відповідно до мінімальних норм споживання, щороку  в області потрібно щороку мати 70 тис. тонн плодів та ягід, аби забезпечувати краян. І, хоч ця цифра видається спершу космічною, наразі, ми спроможні випускати та постачати на Тернопілля 28% від потреби, і це при тому, що можливості для вирощування плодово-ягідних насаджень маємо надзвичайно сприятливі – це і хороші грунтові ресурси, і природно-кліматичні умови .

«Цьогоріч в області посаджено майже 200 га нових садів, цим сільськогосподарським напрямком у кожному районному управлінні агропромислового розвитку опікуватимуться відповідні фахівці. Не виключено, що незабаром приступимо й до будівництва заводу з переробки екологічно чистої продукції з ягід, яблук та груш», – зазначив губернатор Хоптян.

За словами керівника місцевого товариства «Україна» Олега Крижовачука, вже наступної весни у намірах підприємства – висадка фруктових дерев, кущів смородини на 63-ох гектарах, а опісля ще на 96-ти. Тут же готується база для спорудження холодильників, що призначені для зберігання вітамінного врожаю.

Лілія Куленич

На Тернопільщині відкрили пам’ятну дошку талановитому земляку

На Тернопіллі футболісти “билися” за гроші бізнесмена