Тернопільська міська рада не проти п’янок по великих святах

Поділитися

 Після заборони продавати алкоголь у Тернополі в нічний час, міська влада прийняла ще одне рішення – по суті протилежне. За ним виконавчий комітет міськради може дозволяти підприємцю торгувати спиртним після 22:00. Щоправда – лише у святкові дні. На думку депутатів, зокрема – ініціатора заборони нічного продажу алкоголю, а по сумісництву керівника організації «Твереза Тернопільщина» Михайла Головка, попереднє рішення не суперечить щойно прийнятому.

Михайло Головко: «У нас є рішення сесії міської ради, яке забороняє торгівлю в нічний час, після 22:00. Воно залишається в силі і є актуальним. Ніхто його не скасовував і воно цього рішення не стосується. Так само щодо заборони, колись як я виступав, заборони в парках – та сама ситуація. У тернопільських парках не торгують алкоголем, і це рішення аналогічно залишається в силі. Депутати проголосували і узаконили: надали відповідальність на виконком, що він може влаштовувати святкову торгівлю. Це не говорить, що в Тернополі будуть тепер торгувати алкоголем. Але якщо буде якесь свято – чи це на Площі там, чи на зимовий період – я не знаю. Але під якесь свято вони можуть якийсь такий дозвіл і давати».

Але тернополяни, на яких і поширюються то заборони, то дозволи міської влади, вважають інакше. Тим більше, кажуть: незважаючи на попереднє рішення, алкоголь усе одно продавали.

«Ми тільки за те, щоби було заборонено продавати алкогольні напої після 22:00. Бо це є велика небезпека для молоді і для нашого підростаючого покоління. Так само і у святкові дні. Має бути альтернатива для того, щоб молодь мала де чим займатися, щоби була десь задіяна. У такому напрямку треба працювати з молоддю».

«Я негативно ставлюся до того, тому що чи в святкові, чи в такі дні якраз малолітні діти приходять – і все рівно їм у магазині продають. Я негативно ставлюся».

Проте в які саме свята продаватимуть алкогольні напої, не знають ні люди, ні самі депутати, які за це рішення голосували. На думку Михайла Головка, норма стосуватиметься лише кількох свят у рік.

Михайло Головко: «На жаль, так: в Україні багато свят і, може, забагато. Але я думаю, що це стосується виключно деяких – це Дня міста чи може іншого. І все. Тобто тут не стоїть постійно питання на кожне свято давати дозвіл. Я думаю, такого рішення не повинно бути».

Чи діятиме виконком так, як сподівається Михайло Головко, побачимо вже у грудні – на початку новорічно-різдвяних свят. А якщо й ні, то чи заперечить противник алкоголю однопартійцям, якщо ті нещодавно виділили його організації 72 квадратні метри в самому центрі міста? Можливо, надане приміщення «свободівцю» і подарували в обмін на підтримку дозволу на продаж спиртного у свята.

ІНТБ

“Беркут” відтепер тусуватиметься на тернопільських дискотеках

Унікальна книга про Теребовлю вийшла з-під пера Наталки Михно (відео)