Тернопільські підприємці знають надто мало про зовнішньоекономічну діяльність

Поділитися

На обліку в Тернопільській об’єднаній ДПІ перебуває 489 суб’єктів господарювання, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. З них 444 зареєстровані у місті Тернополі та 45 – в Тернопільському районі.

Починаючи з  січня2011 по жовтень поточного року перевірено 85 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. З них у 44 випадках встановлено порушення валютного законодавства, у 3 випадках – порушення дотримання законодавства по інших податках та зборах. За вказаний період порушникам донараховано та пред’явлено до сплати 684,1 тис.грн. пені за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, штрафних санкцій, податків та інших платежів. До бюджету надійшло понад 367 тис. грн., що на 118,3 тис.грн. більше ніж аналогічний період минулого року.

Серед характерних порушень вимог валютного законодавства для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності – недотримання нерезидентами умов виконання укладених відповідних контрактів, що призвело до порушення термінів поступлень валютної виручки за експортований товар чи термінів поступлень імпортованого товару.

Тернопільські митники викрили схему “іграшкових” бізнесменів

Діти Тернопілля отримали призи за “своїх рятувальників”