Тернопільські профтехучилища та технікуми під загрозою зникнення?

Поділитися

В Україні зникнуть технікуми і ПТУ. Про це йшла мова на засіданні Ради директорів ВНЗ I-II рівнів акредитації, яка об’єднує керівників 40 навчальних закладів Луганщини.

Член Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України Віталій Курило розповів луганським педагогам про те, як йде реформування освіти на державному рівні, пояснив, що чекає вузи I- II рівнів акредитації у зв’язку з планованим прийняттям нового Закону «Про освіту». «Всі технікуми, ПТУ та ін будуть розділені на 2 групи і перейменовані в коледжі при університетах та професійні коледжі. Ця уніфікація спростить в першу чергу саму систему ВНЗ, українцям буде легше зробити вибір, куди йти вчитися », – зазначив Курило.

Також він розповів про той досвід співпраці коледжів і великих університетів, який є в Луганську. На його думку, злиття навчальних закладів має бути добровільним і ефективним, а при надходженні розпорядження «згори» отримати такий результат не завжди вдається.

Курило додав, що такий добровільний тандем вузів уже багато років існує при ЛНУ імені Тараса Шевченка. «Це дало коледжам, технікумам і ліцеям вищу якість освіти за рахунок кадрів провідного вузу, матеріальну підтримку, а ЛНУ – близько 12 тисяч студентів, які орієнтовані на продовження освіти в базовому навчальному закладі», – пояснив нардеп.

Що ж чекає тернопільські ПТУ та технікуми? Як швидко нововведення “добереться” до наших навчальних закладів, поки невідомо. Схоже, такі зміни мали б піти лише на користь абітурієнтам та студентам, але ми вже знаємо “веселу” закономірність – від нашої влади можна чекати чого-завгодно…

Влада області “зігріє любов’ю” дітей

Магія 11.11.11 – весільний “бум”