Тернопільські школярі “підкупили” суддів і довели, що вони найкращі

Поділитися

 Сталося! 27 листопада у Тернополі нарешті відбувся п’ятий півфінал Всеукраїнського профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу «ПОУМУ» (професійна орієнтація учнівської молоді України). Рідну нам Тернопільщину представляла команда «Кадри» із загальноосвітньої школи № 2 міста Тернополя, що виборола першість в обласному фіналі профорієнтаційної гри «Час професіонала», в якому брали участь 18 команд-переможців відбіркових ігор у районах області та місті Тернополі.

Крім нашої команди вчора у ПК «Березіль» були й інші представники українських міст, а саме: «Вперед, Ворли!» з м. Хирів (Львівщина), «Файна Бригада» з села Лисичево (Закарпаття), «Стоп-кадр» з селища Берегомет(Чернівецька область), «Стоп-контроль» з м. Тисмениця, що на Івано-Франківщині, та «кRоck вперед!» з Луцька.

Розважально-пізнавальне дійство відбувалося під гучні аплодисменти глядачів. Який було повен зал. Особливим сюрпризом як для глядацької аудиторії. Так і для самих учасників шоу був виступ тернопільського співака Едуарда Романюти (між іншим, він входив і до складу професійного журі). Ведучими турніру були відомі ведучі телеканалу М1 Дєвушка Блонда та Женя Галич.

Три конкурси, серед яких презентація команди на тему: «Ким бути? Ось в чому питання!», реклама професій та музичний конкурс на професійну тематику мали представити кожна з команд-учасниць. Оригінальні постановки номерів супроводжувалися оваціями задоволеної публіки. Гра була напружена та запекла, і хоч позитивні результати були у кожного, школярі конкурс за конкурсом проявляли на сцені «Березолю» усі свої вміння та таланти.

Під кінець змагання організатори шоу ( а це Державний центр зайнятості та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України) оголосили свій вердикт – переможцем визнано тернопільську команду «Кадри», яка «підкупила» журі своїм креативом. Саме вона стане учасником фінальної профорієнтаційної гри, яка відбудеться у Києві, в Національному палаці мистецтв «Україна». Їй також вручили Почесну грамоту за оригінальність та творчий підхід.

Але жодна з команд не залишила зал тернопільського Палацу культури без призів – у номінації «Симпатії глядачів» нагороду отримала команда «кRоck вперед!», найкомпетентнішою визнано «Файну Бригаду», за артистизм і виконавську майстерність відзначено «Стоп-кадр», за кращу командну роботу – «Стоп-контроль», за високий естетичний рівень – «Вперед, Ворли!». Кожен учасник змагань заслужив собі по сучасному мобільному телефону, отримали лімітоване повноколірне видання «Енциклопедія України» та подарунки від Тернопільського обласного центру зайнятості.

 П’ятий півфінал «ПОУМУ» транслюватиметься на  Всеукраїнському музичному каналі М1 18 грудня о 16 годині. До того ж, на сайті http://poumu.com.ua/ триває Інтернет-голосування за приз глядацьких симпатій, за результатами якого команда-переможниця отримає коштовні подарунки. Серед них  і тернопільська команда «Кадри», підримайте наших!

Лілія Куленич

“Наполеонівські плани” у Хоптяна

Розпочався Різдвяний піст – час табу для спокус