Трагічне примирення: не допомогли слова, вдався до насилля

Поділитися
У селі Багатківці Теребовлянського району, що на Тернопіллі, днями розігралася кривава драма. Місцева 34-річна жінка з якою мав намір «своєрідно помиритися» колишній співмешканець, опинилася між життям та смертю. Старший від неї на шість років чоловік, якого вона не прийняла до свого дому, наїхав на бідолашну автомобілем, а потім ще й вирішив добити, встромивши у спину мисливського ножа. Потерпілу врятували медики, а її кривдника місцеві міліціонери затримали гарячими слідами у сусідньому Козівському районі.
    Сорокарічний чоловік декілька років тому розлучився з дружиною. Розповідає, що закохався у незаміжню жінку з Багатківців. П’ять років тому у співжителів народилася донечка. Здавалося б, домігся свого щастя і мав би дорожити новою пасією. Але й з нею щасливе життя не лагодилося. Місяць тому, приїхавши із заробітків з Росії, чоловік оселився у батьків. Родичі дорікали йому, що не зберіг ні першу, ні другу сім’ю та зловживає алкоголем. Розсердившись на батьків, пішов до товаришів, де разом розпивали спиртне. Позабавлявшись, «Жигулем» поїхав до колишньої співмешканки. Але жінка та її родина не захотіли приймати його. Майже місяць автомобілем переслідував свою пасію. Каже, навіть на коліна ставав перед нею, але та лише дозволила йому тільки зустрічатися з дитиною.
    Цього фатального дня благовірний підстеріг жінку на пасовиську, де ще раз повів мову про спільне проживання. Розмова й цього разу не клеїлася. Розлючений сів за кермо. Жінка в цей час залишилася сидіти на дерев’яній колоді зрізаної верби. Водій розвернув автомобіль і на повній швидкості спрямував його на жінку. «Жигулі» переламали потерпілій ноги. Від болю бідолашна схилила голову на коліна. Тим часом чоловік вирішив добити непокірливу жертву. Вийняв із салону автівки мисливський ніж та з розмаху встромив 17-сантиметрове лезо у спину жінки.
    
Після замаху зловмисник втік з місця події.«Жигулі» далеко не від’їхали – від сильного удару в машині пробило радіатор, автівка стала несправна. Зловмисник вийшов з салону і пішки подався до сусіднього села. Там в крамниці придбав пляшку горілки та дві пляшки пива. Спиртним пригасив злість. Прийшовши у село до батьків, став роздумувати над тим, що відбулося. Можливо, втік би, але цього йому не дали зробити міліціонери. На руках чоловіка правоохоронці замкнули кайданки.
В той час жителі села та рідні рятували жінку. Першим до потерпілої прибіг брат, який з далекої відстані спостерігав за конфліктом. Люди викликали швидку і відвезли потерпілу з ножем у спині до лікарні в селище Золотники. Звідти медики доправили потерпілу до Теребовлянської центральної лікарні. На допомогу тамтешнім лікарям приїхали досвідчені хірурги з обласного центру. Операція тривала більше двох годин. На щастя, лезо не зачепило життєво важливих органів. Медики кажуть, що жінку врятувало те, що ніж не вийняли дорогою до лікарні.
Зловмисника арештували. Щодо нього порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 121 КК України. Найімовірніше правоохоронці перекваліфікують її у важчу кримінальну статтю – замах на вбивство. Триває розслідування.Т

Як Юрій Чижмарь ще рік після звільнення отримував пошту губернатора Тернопільщини

Господарства Тернопілля зібрали цукровий буряк на 91% площ