У Чортківському катедральному соборі молитовно святкували 65-ліття медичного коледжу

Поділитися

До катедрального собору Верховних апостолів Петра і Павла студентство і викладацький склад Чортківського державного медичного коледжу вирушили врочистою ходою центральною площею міста. До храму мирян привів особливий намір спільно помолитися і подякувати Богу за всі Його дари з нагоди 65-ліття з часу заснування навчального закладу. Так, 24 листопада собор ущент наповнився сотнями студентів та викладачами. Піснею «Пренебесна, пречудесна» зустрічали своїх колег і співбратів у Христі студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії імені священномученика Г. Хомишина.

Відтак до присутніх із вітальним словом звернувся протосинкел Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний. Священик пояснив, наскільки важливим є те, що їхнє свято відбувається саме у храмі, в особливій присутності Бога. Далі духовенство різних конфесій відслужило Молебень до Пресвятої Богородиці. Після Молебню отці привітали всіх зі святом, побажали бути святими та закликали якнайчастіше творити добрі справи, особливо у своїй благородній професії.

Виступив і директор коледжу Любомир Білик, котрий сказав, що їхній заклад збільшується кількісно і що його керівництво завжди відкрите до співпраці з Церквою. До слова, священики-капелани Бучацької єпархії не один раз проводили у коледжі різноманітні духовні акції, спілкуються зі студентами, заохочують їх до активної діяльності в різних християнських молодіжних організаціях Чорткова.

Важливо, що під час Молебню всі охочі могли приступити до святого таїнства Покаяння, а опісля – і до Євхаристії. На згадку про подію протосинкел єпархії подарував коледжу книгу «Життя святих», закликавши наслідувати героїв цього видання у своєму житті, повідомили “Про все” у  прес-службі Бучацької єпархії

Як шахраї на радіосхемах надурили тернополян

У соборі Паризької Богоматері молилися за жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років