У Тернополі відзначили 93-ю річницю проголошення Західно-Української Народної Республіки

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда взяв участь в урочистостях з нагоди 93-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки, які відбулися у палаці культури «Березіль».

Вітаючи тенополян зі святом, Олексій Кайда, зокрема, зазначив:

– Завтра ми будемо святкувати величне свято – проголошення Західно-Української Народної  Республіки. Республіки, яка була створена не як самоціль. Вона була створена на вимогу українців, які прагнули самостійної незалежної України, об»єднаної з Наддніпрянською Україною. І це згодом сталося. На жаль, в Конституції України не записано, що ми є продовжувачами державотворення від Київської Русі, від Гетьманської України, що ми є продовжувачами ЗУНР, УНР і української держави, відновленої  30 червня  1941 року.  Адже наші діти повинні знати, що українці мали державу, не починаючи  з 1991 року. Українці віками прагнули мат свою державу. Та не такою, якою ми її маємо. А правдиву українську Україну, де наш народ є господарем на своїй Богом даній землі, коли вільно розмовляє українською, читає українські книжки, дивиться українське телебачення, який дихає вільно та гордо тримає голову і в кожному куточку світу каже – я українець, я маю свою незалежну державу, яка дала життя мільйонам героїв і вони назавжди  вписані у золоті сторінки нашої держави. Ми повинні завдячувати тим, хто протягом століть виборював нашу державу –січовому стрілецтву, воякам УГА, УНР, УПА, усім ти, хто подарував надію, яка у 1991 році здійснилася. Переконаний, що ми будемо жити в українській Україні, що наші герої будуть  завжди на наших прапорах, аби показувати приклад непохитності, стійкості духу, міцності та непереборності. Слава Україні! Героям слава!

Святковий концерт учасникам зібрання подарували творчі колективи Монастириського району.

Під час урочистого зібрання громадськості, присвяченого 93-ій річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки, відбулася церемонія нагородження осіб, удостоєних відзнаки «Честь і слава Тернопільщини».

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону нагрудний знак ІІ ступеня вручено голові наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачхлібпром» Петру Гадзу.

Нагрудний знак  «Честь і слава Тернопільщини» ІІІ ступеня вручено начальнику Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Миколі Гнатіву, генеральному директору ВАТ «Тернопільбуд» Василю Лилу, голові виробничого кооперативу «Товариство індивідуальних забудовників «Добробуд» Віталію Смакоузу.

Януковича хочуть усунути від президенства

На Тернопіллі готелі виникають як гриби після дощу