Унікальні колекції українських марок – надбання тернопільських філателістів

Поділитися

За сприяння голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди у Тернопільському краєзнавчому музеї відкрито філателістичну виставку під назвою «Україна – держава козацька».

Широкій аудиторії представлені марки із зображенням гетьманів української держави, гетьманських столиць, крім того на них відтворені козацькі ватажки та флот того періоду. Є марки з геральдикою регіонів та міст України, козацькими музеями та заповідниками. Проте, це не єдина тематика, є ще й інший напрямок – «Українське козацтво в усній народній творчості та творах мистецтва». Марки для цієї експозиції люб’язно представили колекціонери-філателісти Юрій Ковальков з Тернополя та Олег Поливко із Бережан, вони – володарі унікального зібрання старовинних зображень.

Як ми пам’ятаємо, нещодавно Збараж святкував своє 800-ліття. Саме тому, організатори виставки вирішили показати відвідувачам ще й марки, пов’язані з цим містом. Тернополянин-колекціонер Василь Дідух на виставку, присвячену цій тематиці, представив для огляду марки із власної колекції, які збирав впродовж довгих років.

Отож, кожен бажаючий матиме змогу самостійно оцінити надбання колекціонерів впродовж місяця у Тернопільському краєзнавчому музеї.

Лілія Куленич

Тернопільська податкова міліція інтенсивно працює над розкриттям злочинів

У Тернополі буде своя «червона доріжка»