А в Шумську “нагріли руки” на вугіллі

Поділитися

Працівниками КРУ в Тернопільській області проведено перевірку дотримання вимог законодавства при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг у відділі з питань освіти Шумської РДА, якою виявлено низку порушень.

Так, у 2010 році відділ провів тендер на закупівлю вугілля для навчальних закладів Шумського району, за результатами якого було укладено договір з переможцем торгів. На підставі лабораторних аналізів щодо показників зольності та вологості вугілля встановлено, що школам, підпорядкованим відділу освіти, приватним підприємцем було поставлено вугілля нижчої якості, ніж це передбачено умовами договору.

Під час перевірки проведено перерахунок вартості поставленого вугілля відповідно до його фактичних якісних показників, яким встановлено недотримання приватним підприємцем умов договору щодо зниження ціни на вугілля в разі поставки його нижчої якості. Внаслідок завищення вартості вугілля відділу з питань освіти  завдано збитків майже на 180 тис.гривень.

Крім того, встановлено, що комітетом з конкурсних торгів не дотримано вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2011р. в частині повноти оприлюднення інформації на офіційному загальнодержавному веб-порталі «Державні закупівлі».

Матеріали перевірки передано у правоохоронні органи, повідомили “Про все” у    прес-службі КРУ

в Тернопільській області

Як на Тернопільщині заготовляють “дрова”

На Тернопільщині лісники “нагосподарювали” на 1 мільйон. Лише на українській символіці і пальному “списали” 300 тисяч!!!