Чи пощастило збірній України на жеребкуванні до Євро-2012?

Поділитися

Не думаю, що взагалі комусь поталанило з жеребкуванням. На Євро-2016 у фінальній частині гратимуть 24 команди. Там, можливо, траплятимуться посередні суперники. А поки що їх 16. Слабких немає. Та ж Польща — господар турніру. Вона добре знає, що це означає: на попередній першості у ворота поляків призначили сумнівний пенальті на останніх хвилинах. Це був матч проти Австрії, приймаючої сторони Євро-2008.

Зате Україні пощастило з календарем матчів групи. Починаємо проти Швеції, яку треба обігрувати. Ми поступилися скандинавам влітку у товариському матчі. Але було помітно, що Україна може додати у грі, а суперник — ні. Принаймні, я не побачив завдяки чому шведи це можуть зробити. Їхній лідер Ібрагімович далеко не такий ефективний у збірній, як у клубах. За національну команду набагато краще виступав той же Генрік Ларссон.

Франція справді колись була сильною командою. За два роки виграла Кубок світу та Євро-2000. Але у команди затягнувся період зміни поколінь. Враження непереможної вона не справляє. Цілком можна вигравати – тим більше, вдома. Хоча треба визнати, що Франція – найпотужніший суперник із четвертого кошика.

Англія — потенційно найсильніша команда із найтитулованішим тренером. Було б бажано вирішити питання виходу до чвертьфіналу після перших двох матчів. А з англійцями зіграти розкуто. У високому темпі і без помилок при розіграші стандартних ситуацій.

Не важливо, з якого місця Україна вийде з групи — першого чи другого. Просто вірю, що це трапиться. Сподіваюся, команда підійде до Євро в оптимальному складі, обійдеться без травм.

Павло ШКАПЕНКО, колишній півзахисник київського “Динамо”

2 грудня у київському Палаці “Україна” відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи-2012. Збірна України очолила групу “D”. Суперники — Швеція (11 червня), Франція (15 червня) та Англія (19 червня)

Донька Тимошенко буде тримати престол для мами

Голова Тернопільської облради розкаже байку