Тож бути чи не бути тернопільському професійному футболу?

Поділитися

  Тернопільську “Ниву” намагатимуться відродити. Нещодавно команду розпустили на невизначений термін. У наступному році тренування тернопільських футболістів обіцяють відновити, якщо будуть гроші. Фінансової допомоги для команди місцева федерація футболу очікує від влади. Якщо “Нива” занепаде, то грати на оновленому тернопільському стадіоні по суті не буде кому, впевнені спортсмени.

Володимир Мариновський, голова Тернопільської обласної федерації футболу: “Я вважаю, що вболівальники не вибачать ні представникам влади, ні представникам Федерації те, якщо, не дай Бог, станеться, що в Тернополі не буде команди. Поки що таких ознак немає, але ми бачимо, що не все нормально в нашій професійній команді. Ми розраховуємо на підтримку влади”.

Члени Федерації покладають надії і на молоду команду – ФК “Тернопіль”. Відповідно, закликають відновити в області юнацький чемпіонат.

Ярослав Колісник, виконавчий директор ФК “Тернопіль”: “Вихованці нашого клубу грають у різних командах Тернопільщини, а також виступають у командах як прем’єр-ліги, так і в командах майстрів 1-ї та 2-ї ліги. Цей напрямок роботи є перспективним. І сьогодні я знову хочу закликати вас усіх: для того, щоб Чемпіонат Тернопільської області став дійсно повноцінним, треба відновити змагання серед юнацьких складів”.

У планах Федерації також відродити футбол у райцентрах Тернопільщини. За фінансової підтримки влади члени асоціації зроблять усе, щоб кожне містечко області наступного року представляла своя команда. Зараз, кажуть представники районного футболу, посадовці лише говорять, що дбають про розвиток гри в регіоні.

Сергій Лісовий, голова Тернопільської районної федерації футболу: “Наша влада звітує, як розвивається футбол у районі. То мені хотілось би десь зауважити, що при тому, що в районі є 40 команд, вони практично крім своїх звітів більше ніякого внеску у розвиток футболу не роблять”.

Підвищувати рівень тернопільського футболу будуть і тренери. Відтепер до роботи їх допускатимуть лише після отримання відповідної ліцензії, зазначили члени Федерації. Для популяризації футболу серед молоді проводять просвітницьку роботу. Впродовж 2011 року в школи області передали близько тисячі м’ячів, 160 підручників і такої ж кількості дисків на відповідну тематику.

Однією з нереалізованих, проте все ще існуючих ідей керівника обласної Федерації залишається створення Академії футболу на базі тернопільського парку “Топільче”. Це питання, повідомив Володимир Мариновський, вже схвалили на рівні державної та місцевої влад.

ІНТБ

50 років на сцені. Тернопільська “Надзбручанка” відсвяткувала півстолітній ювілей

Куди Гоч віддасть “гуманітарку” з-за кордону?