У Тернополі з прилавків магазинів “змітатимуть” весь шоколад?

Поділитися

 Тернополяни, готуйтеся, ніби спеціально до свят, ціни на шоколад різко падатимуть. І це не лише у нашому краї, але й у всьому світі. Європа, найбільший споживач какао-бобів, внаслідок кризи різко скоротила об’єми закупівель сировини для виробництва шоколаду. У результаті, поточна ціна на какао впала на 42% в порівнянні з торішнім рівнем і стала найнижчою за останні 3 роки, пише ТСН.

При цьому варто відзначити, що ще наприкінці 2010-го – початку 2011 року ціни на какао виросли до 33-річного максимуму на тлі політичної кризи в Кот-д’Івуарі – найбільшому в світі виробнику какао-бобів. У січні поточного року країна припинила поставки какао-бобів та кави на світовий ринок, однак відновила їх у середині року.

Ще в липні експерти говорили, що світ чекає дефіцит шоколаду. Світове споживання цього продукту росте, у той час як виробництво какао знижується, тому в 2011-2012 сільськогосподарському році на ринку, ймовірно, встановиться баланс попиту і пропозиції, а з наступного року світ може повернутися до дефіциту шоколаду, прогнозувала Міжнародна організація какао.

Під кінець 2011 року на падіння вартості какао вплинула не тільки боргова криза єврозони, а й повідомлення про рекордні врожаї в Кот-д’Івуарі і ще одному великому виробнику какао-бобів – Гані.

Отож, будемо сподіватися, що вже до свят Миколая, Нового Року та Різдва ми встигнемо закупити солодощі за рекордно низькими цінами…тут головне не переборщити, аби шоколад не став їдою щоденного вжитку).

Для Анатолія Гриценка вожді БЮТ зрадили Тимошенко, а тепер готові зрадити країну, бо відмовились включити його в першу п’ятірку “Батьківщини”

Чи оберуть Юрія Чижмаря до Верховної Ради депутатом від Тернополя?