За привласнення 330 тисяч гривень тернопільської “укрпошти” до 7 років ув’язнення засуджено директора приватного підприємства

Поділитися

Корольовським районним судом Житомира завершено розгляд кримінальної справи, порушеної та розслідуваної слідчими Управління Служби безпеки України в Житомирській області стосовно директора житомирського приватного підприємства, який привласнив державні кошти в особливо великих розмірах.

Відповідно до укладеної угоди, підприємство отримало від Тернопільської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» понад 800 тисяч гривень на виконання підрядних робіт з реконструкції адмінбудинку. Встановлено, що підприємство-підрядник закупило будівельні матеріали та провело роботи з реконструкції будівлі лише на частину цієї суми, а решту коштів держустанові не повернуло.

Натомість директор житомирського приватного підприємства перерахував ці гроші на корпоративні пластикові картки, з яких згодом знімав та витрачав на власні потреби. Таким чином він встиг привласнити і розтратити понад 330 тисяч гривень державних коштів. Для надання звіту підприємству-замовнику він, за попередньою змовою зі своїм знайомим, підробив видаткову накладну зі всіма необхідними відтисками печаток і підписами про нібито придбані у київської фірми будівельні матеріали.

Вироком суду посадовця визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його особистою власністю, з позбавленням права обіймати керівні посади в галузі будівництва строком на 3 роки.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Житомирської області залишила вирок без змін, повідомили “Про все” у прес-центрі СБ України

Грошима товариша не лише за спиртне розрахувався

Як у Тернополі засвітили головну ялинку (відео)