Депутатська комісія рекомендувала голові облдержадміністрації усіляко сприяти розслідуванню резонансного ДТП

Поділитися

Cесією було дано протокольне доручення заслухати представників УМВС України в Тернопільській області щодо ДТП, до якого, можливо може бути причетне службове авто голови ОДА. 

Доповідав заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Василь Облещук, який наполягав на тому, що оскільки ДТП сталося на території Хмельницької області, правоохоронці краю слідчі дії щодо нього не ведуть.

Натомість голова постійної депутатської комісії з питань законності та правової політики, здійснення    демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави Леонід Бицюра довів сесії рішення очолюваної ним комісії.

Комісія вирішила, що інформація, розміщена в засобах масової інформації стосовно ДТП, що сталося 31 грудня 2011 року в Чемировецькому районі Хмельницької області, має суспільний резонанс, демонструє Тернопільщину в негативному світлі, а офіційні дані містять очевидні суперечності та неточності, тому важливо забезпечити повне неупереджене з’ясування обставин, усунення незаконного впливу на хід досудового, судового слідства.

Таким чином у відповідності до Конституції України, законів України «Про державну службу», «Про місцеві державні адміністрації», постанови КМУ від 13 червня 2000 року № 950 «Про затвердження Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» комісія рекомендує:

1. Звернутися до голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна з клопотанням про власне ініціювання проведення службового розслідування відповідно до  Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», що передбачає проведення такого розслідування на вимогу самого державного службовця з метою зняття безпідставних, на його думку, звинувачень або підозри;

а також ініціювати тимчасове відсторонення від виконання службових обов’язків, що надасть більшої об’єктивності слідству, зніме сумніви в законності розслідування та вивченні дій із з’ясування обставин ДТП зі смертельним наслідком, що мало місце 31 грудня в Чемировецькому районі Хмельницької області.

2. Голові Тернопільської обласної ради звернутися з клопотанням до Президента України та Кабінету Міністрів України про забезпечення неупередженого розслідування справи.

 

Найважливіша – бюджетна сесія обласної ради не транслювалась

Прийнято бюджет Тернопільської області на 2012 рік