Як одну корову з Підгаєччини політично розмалювали

Поділитися

Форма, в якій мешканець села Мужилів Підгаєцького району Тернопільщини помстився односельцям за шкоду, випадково заподіяну їхньою коровою на буряках, схоже, перевершила оригінальністю усе подібне. Коли погожого вересневого дня господар корови задрімав на пасовиську, а його рогата підопічна забрела в чужі буряки (таке, як пояснював потім «месник», траплялося вже не раз), власник поля зреагував не зовсім адекватно. Він загнав тварину до свого двору і взявся… розфарбовувати її червоною олiйною фарбою.
Причому розмалював, а точніше розписав бідну істоту неабияк: на боках корівки незабаром красувалися призабуті лозунги «Слава Леніну!» та «Слава КПРС!», а поряд чомусь з’явився ще й український тризуб. Роги ж бідної худобини були просто пофарбовані у червоний колір, повідомляє “Україна молода”

З такими «чобітками» вона ходила довго, десь три тижні, бо змити фарбу розчинником з шерсті годувальниця ще господарям дала, а до ріг ніяк не допускає. Балачок же про цю подію в селі було неміряно! Точно не менше, ніж якби туди «живий» народний депутат приїхав. А кажуть, селяни до політики збайдужіли…

На кліматично скромній Тернопільщині є невеличка субтропічна зона. Звідти родом олігарх Фірташ

Ніколаєв, Агутін і Аллєгрова люблять відпочивати… під Тернополем