Кількість автопринигод на Тернопільщині зростає

Поділитися

За час роботи в підрозділах ДАІ люди звикають до різного, їм доводиться бачити знівечені тіла людей, розбиті автомобілі і можливо, як ні хто, працівники Державтоінспекції розуміють, що це все є наслідком людської безпечності, грубого ігнорування вимог Правил дорожнього руху.

З початку року на дорогах області було скоєно 18 автопригод з потерпілими при яких 3 людей загинули та 22 отримали поранення. Здавалось би,  не багато, але за кожної з них стоять біль і сльози, важкі поранення та смерть.

За статистикою, в цьому році, на дорогах Тернопілля кожні дві автопридои з трьох, це наїзди на пішоходів. В одних випадках пішохід розпочав перехід не впевнившись у безпеці своїх дій,  в інших водій проявив неуважність і допустив наїзд на пішохода.  Доречно зауважити, більшість автопригод такого роду стаються в темну пору доби в складних погодних умовах.

Можливо прискіпливи виглядають для водіїв вимоги автоінспектора протерти зовнішні світлові прилади, замінити згорілу лампочку, тай ввімкнути світло фар при русі в тумані, а не лише габаритні вогні. Виконання цих вимог, це в першу чергу турбота про вашу безпеку, щоб транспортний засіб був добре видимий на поїздній частині іншим учасникам дорожнього руху.

          На даний час прогнози синоптиків не втішні, в найближчі два дні прогнозуються і надалі снігопади та пориви вітру, які спричиняють утворення заметів на дорогах.

Працівники ДАІ звертаються до водіїв по мірі можливості не виїжджати на дорогу, утриматися від далеких поїздок, якщо ж поїздка необхідна, слід бути особливо уважним, чітко і неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

Слід пам’ятати, що керування транспортом на дорозі вкритій шаром снігу в умова ожеледиці вимагає від водіїв особливих навичок та вміння, а також  відповідної підготовки транспортного засобу.

Необхідних  заходів безпеки в даних погодних умовах, повинні дотримуватися пішоходи, якім слід пам’ятати, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі вкритій снігом і не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль, побачивши пішохода, який переходить дорогу.

Не хотілось би нагадувати прописних істин, які ми знаємо з дитинства, де переходити через вулицю, як себе поводити у тій чи іншій дорожній ситуації, але хочеться сказати лише одне: дорога не прощає помилок і слід задуматись, що кожна з них може бути трагічною. Тож чи варто, вигравши декілька хвилин при переході вулиці у недозволеному місці, піддавати своє життя небезпеці.

 

Фоторепортаж Оленки Беднарської з турніру з міні-футболу, який присвячений 100-й річниці з дня народження провідника ОУН Ярослава Стецька

Як Святослав Півторак міську казну спустошує