“Крушники” виставили лісникам Тернопільщини акт на мільйон гривень!!!

Поділитися

31 січня ц.р. у актовій залі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася розширена нарада за участю начальника Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства Ігоря Попадинця, його заступників Ігоря  Гуменюка та Олега Яремка, директорів держпідприємств та природного заповідника «Медобори», головних лісничих, головних бухгалтерів та економістів, а також представника контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області Ірини Свігун, яка доповідала з питання – Про результати планових ревізій підприємств, проведених у 2011 році працівниками контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області.

Чимало питань прозвучало від присутніх директорів лісгоспів щодо висновків працівників контролюючих органів. Одним із таких каменів спотикання стала відсутність подекуди державних актів на заліснені землі, у результаті чого з боку контрольно-ревізійної служби складено акт про нанесення збитків у сумі 1 мільйон 128 тисяч гривень. Хоча виділені кошти пішли саме на заліснення, а землі, передані на ці цілі рішеннями сесій районних, сільських та рад, про що свідчать документи, які є у наявності в кожному лісгоспі.

Однією з причин відсутності державних актів стало те, що на їх виготовлення не було передбачено коштів, хоча постійно виділяються кошти на заліснення земель, непридатних для сільськогосподарських робіт, а також ускладнена процедура вибору земельної ділянки. До того ж, пасивну позицію займають органи місцевого самоврядування, котрі в багатьох випадках не виділяють земельні ділянки під заліснення. Ця ситуація ще більш нелогічна, якщо зважати на те, що в області на даний час обліковано 15,8 тис. га відкритих земель без рослинного покриву або з незначним рослинним покривом, 24,6 тис. га деградованих і малопродуктивних земель, які виведені з обробітку, та 1,5 тис. га самосійних лісів на землях державної власності.

Тож цьогоріч буде заліснено лише ті землі, які мають державні акти. До речі, 2012 року збільшено обсяги коштів на заліснення порівняно з попередніми роками. Аби повністю узгодити всі недоліки стосовно земельних питань було вирішено скликати наступну нараду з представниками земельної інспекції та управлінням земельних ресурсів, на якій можна було б узгодити всі земельні проблеми, які ставали на заваді виготовлення державних актів. Також було прийнято рішення прискорити процес виготовлення державних актів на землі, які передані державним підприємствам лісового господарства Тернопільської області для заліснення.

Ірина Романівна навела ряд порушень, які були допущені з боку державних підприємств. Сюди ввійшли індексація з заробітної плати, заниження цін на сировину, не проведення тендерів. Приємним є те, що незаконних рубок у результаті перевірок контрольно-ревізійним управлінням не зафіксовано.

Висновком проведеної наради стало те, що потрібно працювати над своїми помилками, аби в подальшому їх не допускати. Однак потрібно постійно проглядати закони, адже щоразу внесені поправки можуть по-різному впливати на результат проведення тієї чи іншої перевірки і стати помічником у доведенні своєї правоти.

За результатами колегії прийнято наказ управління і розроблено заходи щодо усунення порушень та недоліків, виявлених ревізією Держфінінспекції України в Тернопільській області у 2011 році, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

Що цікавого можна подивитись в тернопільській “Перемозі”?

Як у Тернополі обговорювали скандальну публікацію: оцінка правоохоронців, влади та істерія з бізнесовим присмаком в представників університетів