Кухар, продавець, фермер, будівельник і кравець – нав’язані “професійні” мрії тернопільським школярам

Поділитися

Протягом січня 2012 року спеціалісти Тернопільського міськрайцентру зайнятості Оксана Гороховська та Галина Приступа провели ряд профорієнтаційних заходів з учнями шкіл Тернополя, які відбулися у консультаційному центрі для школярів. З великим задоволенням учні брали участь в іграх, тренінгах, де змогли розкрити свої інтереси, нахили та здібності. Під час вправ юнаки і дівчата визначали мотиви, умови, що впливають на професійний вибір. В ході рольової гри «Острів» учні детально характеризували та аналізували значимість та актуальність таких професій, як кухар, продавець, фермер, будівельник, кравець.

Темами обговорення зі школярами були: «Людина і професія», «Співвідношення умов ситуації вибору професії», «Як правильно обирати майбутню професію», «Як уникнути помилок при виборі професії», «Актуальні на ринку праці професії». Школярі змогли отримати максимум інформації про той чи інший фах, що користується попитом у роботодавців, та сформувати позитивне ставлення до нього.

Старшокласники пройшли профдіагностичне тестування на визначення типів професійної спрямованості. Загалом у профорієнтаційних заходах, що проводилися у січні на базі консультаційного центру для школярів Тернопільського міськрайцентру зайнятості, взяло участь 300 учнів 9, 10 та 11 класів із школи № 18, класичної гімназії, технічного ліцею м. Тернополя та ЗОШ села Великі Гаї Тернопільського району.

Як вимкнути рекламу у новій версії Вконтакте

Тернопільська влада кинула оком на приміщення дітей-інвалідів