Олег Тягнибок відзначив 100-річчя від дня народження Ярослава Стецька на Тернопільщині

Поділитися

19 січня 2012 року лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок відзначив 100-річчя від дня народження одного з провідників ОУН Ярослава Стецька на Тернопільщині.

Олег Тягнибок разом з головою Тернопільської обласної ради свободівцем Олексієм Кайдою взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Ярославу Стецьку та відвідали меморіальний музей провідника ОУН на його малій батьківщині – у Великому Глибочку Тернопільського району.

«Якщо ми пам’ятатимемо про таких Героїв як Ярослав Стецько, Роман Шухевич, Степан Бандера – ми матимемо майбутнє, – наголосив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок. – Пам’ятатимемо не просто заради памяті, а пам’ятатммемо заради нашого майбутнього. Бо український соціальний націоналізм, який сповідував Ярослав Стецько, держава, яку він хотів бачити, яка мала б бути побудована на основі соціальної і національної справедливості – це держава українського майбутнього. Подолання наслідків московської окупації, люстрація постсовєцької «еліти», встановлення повновладдя українців на своїй землі та побудова справедливого соціального ладу без олігархів та економічного визиску – стануть гідним ушануванням пам’яті борців за волю України. Сьогодні ми продовжуємо боротьбу Ярослава Стецька за незалежну соборну соціально і національно справедливу українську державу».

Голова облради-свободівець Олексій Кайда, звертаючись до присутніх, зазначив: «Сьогодні відзначаємо ювілей справжнього Героя української нації, людини, яка своє життя поклала на вівтар боротьби за волю та незалежність України. Нинішня центральна влада не шанує таких героїв, вириває з історії  величезні пласти героїчної боротьби  українців за свою незалежність, перекручує факти, намагаючись  підлаштувати минувшину на догоду комусь, а не на славу власної нації. Та є в українців  справжні Герої, яких вони шануватимуть та славитимуть завжди. І серед них – наш земляк Ярослав Стецько».

Також з нагоди 100-річчя від дня народження Ярослава Стецька на Театральному майдані Тернополя відбулося урочисте підняття Державного прапора України. Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, свободівці – голова Тернопільської облради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал поклали квіти до підніжжя пам’ятника Ярославу Стецьку у Тернополі.

 

 

Прес-служба ТОО ВО «Свобода»

Надалу і Кайді скажуть як насправді вони виконують обіцянки

У Тернополі почалася вибіркова перевірка маршруток