Оперативники обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали за збут психотропної речовини 25-річного тернополянина

Поділитися

Молодий чоловік, приторговуючи амфетаміном, заробляв і собі на дозу. Як зізнався затриманий, спробував стимулятор ще коли служив в армії, відтоді залежності так і не позбувся. 
Під час оперативної закупки торговець приніс майже п’ять доз стимулятора, за що просив сто п’ятдесят гривен. Але натомість отримав 307 статтю Кримінального кодексу України. Проти молодика порушена кримінальна справа.
Як повідомив начальник обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Анатолій Сівчук, з початку року порушено вже п’ятдесят три кримінальні справи за незаконний обіг наркотичних речовин. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ця цифра збільшилася. Турбує, що проблема наркоманії дедалі активніше полонить молодіжне середовище. Серед наркозалежних – учні шкіл. Приміром, двох неповнолітніх тернополян бійці підрозділу «Беркут» затримали прямо на вулиці. Дев’ятикласник разом з товаришем серед розмаїття новорічно-різдвяних звичаїв обрали згубне вживання марихуани. Дітей не цікавили ні колядки, ні вертепні дійства, а от випалити цигарку, набиту подрібненою коноплею, – це «по-сучасному».
На жаль, підлітки до кінця не розуміють всієї небезпеки, яку таїть наркотична згуба. Тому часто-густо сприймають психотропні стимулятори, як розвагу. Але фахівці стверджують: один випадок може назавжди зруйнувати життя. Легше втриматися від спокуси спробувати наркотик, аніж позбутися залежності від нього. Чи розуміли це двоє п’ятнадцятирічних учнів тернопільських шкіл, коли в одному з барів розважалися марихуаною. Міліціонери затримали неповнолітніх і під час огляду вилучили у них згорток наркотичного зілля. Проводиться перевірка.

Тернопільські прокурори “підбили бабло”

Вибори на носі! Щоб хоч чимось запам’ятатись тернополянам, Тягнибок побігає за м’ячем. У Львові “свободівець” непрохідний?