Тернопільські міліціонери упіймали чиновників на поборах з людей

Поділитися
   У січні ряди хабарників на Тернопіллі поповнили службовці управлінь юстиції та охорони навколишнього природного середовища. Як у районній структурі, так і в обласному відомстві тисячні суми брали до власних кишень за прискорене вирішення питань, що входили до компетенції чиновників. Грошові доплати вимагали за видачу документів, проведення термінових експертиз.
Знайома ситуація, коли службовці розтягують оформлення на декілька тижнів. Прохачі готові платити зверху, щоб тільки не стояти в чергах, не витрачати дорогоцінного часу. Саме такою ситуацією скористалася керівник районного відділу реєстрації актів цивільного стану, коли до неї звернулася жителька села. Жінка просила якнайскоріше виготовити для неї дублікати свідоцтв про народження та розірваний шлюб. За дві тисячі гривень зверху чиновниця взялася за термінову роботу.
    На призначену годину на столі лежали дублікати із печатками. Почувши шелест купюр, хабарники готові працювати набагато краще. Службовець шостої категорії отримала хабара від жительки району у власному кабінеті. Щоправда, чималою сумою грошей їй не дали скористатися оперативники обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Міліціонери затримали керівника відділу.
Оббивав пороги службових кабінетів обласного природоохоронного управління і мешканець міста Кременця. Чоловік звернувся із просьбою виготовити висновки експертизи на погодження проектів землеустрою для відведення двох земельних ділянок площею у півгектара. Окрім поданих прохачем клопотання із дозвільного центру районної адміністрації, проектів землеустрою, службовець за додаткові 1600 гривень взялася провести за один-два дні експертизу. Прохач вимушений був погодитися.
Наступного дня без будь-яких затримок держслужбовець передала прохачеві висновки експертизи на погодження проектів. У перебіг подій втрутилися міліціонери обласної економічної служби, які задокументували факт отримання хабара.
    


Як повідомив начальник УДСБЕЗ в Тернопільській області, полковник міліції Анатолій Лупійчу
к, за зібраними матеріалами у районній та міській прокуратурах порушили кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до інших зловживань.
‘Від початку року тернопільські міліціонери викрили трьох хабарників, які працювали державними службовцями.

За підтвердження та призначення інвалідності тернопільські медики «наколядували» понад тридцять тисяч гривень

Сергій Надал про «провалені рішення» по виділенню землі в’єтнамцям