У Тернополі міліціонери “хапають на вулиці” перехожих. Для плану?

Поділитися

Неприємний інцидент стався у Тернополі, на вул. Гоголя, 24 січня приблизно о 17.30. Патрульний міліціонер застосував сльозогінний газ та вдягнув наручники на чоловіка, який вертався з роботи, повідомляє «Номер один».

– Цей чоловік просто йшов, коли до нього ззаду підійшов патрульний, – розповіла пані Віра (так представилась очевидець подій).

– Він почав тягнути його за руку, той відбивався  і кричав: «Пустіть», – додає інша свідок, пані Люба. – Але міліціонер тихенько нахилився, дістав з-під куртки балончик і пирснув йому в очі. Чоловік заплакав, аж сльози потекли, а міліціонер потягнув його на узбіччя, кинув на землю, заломив руки і вдягнув наручники. Ще й ногу на спину поставив.

– Чоловік десь півгодини лежав на землі, у калюжі, хоча ми просили, щоб міліціонер його підняв. Але почули у відповідь: «Він на ногах не тримається». Тоді я і он та жіночка підняли хлопця, – додає перша співрозмовниця.

На той час на місці пригоди прийшов пан майор і ще декілька працівників Тернопільського міськвідділу міліції (вони не представились).

– Ви тернополянин? Тут чи йшли у справах чи лікуєтесь? – я звернулась до затриманого. Нагадаю, неподалік розташована 1-а міська лікарня. Обличчя у молодого чоловіка було мокре, а очі – також ще мокрі від сліз та червоні.

– Я просто йшов, – почула у відповів. Він молодика чутно було запах спиртного. – Я з Черняхівців Збаразького району.

– Я його брат, – втрутився юнак із половиною батона під пахвою. – Ми домовились після роботи зустрітись тут, ще його дружина має підійти.

Але розмову перервала поява начальника Тернопільського міськвідділу міліції Андрія Матрифайло.

– Що сталося? – звернувся він до присутніх. Жінки хором почали розповідати про побачене.

– Поясніть, що тут сталось? – звернувся керівник до патрульного, який і затримав чоловіка.

– Я вже вертався з патрулювання, коли біля обласної санепідемстанції побачив цього чоловіка. Він чіплявся до перехожих і матюкався. Я зробив йому зауваження, а він вчинив непокору. Тоді я сказав йому, що зараз пройдемо у міськвідділ, – чітко відрапортував молодий патрульний.

Як не дивно, однак свідків цього моменту у натовпі не знайшлось.

Відтак начальник міськвідділу пан Матрифайло запропонував очевидцям події та затриманому проїхати у міліцію.

На Тернопільщині відбудуться зміни в керівництві Партії Регіонів?

До Чернігова запрошують тернопільських акторів