У Зборівському районному центрі зайнятості відбувся семінар для пошуковців роботи з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми

Поділитися

Під час заходу відзначалося, що сьогодні трудова міграція як глобальне явище має і позитивні, і негативні наслідки, які залежать від того, наскільки цей процес є узаконеним.

Присутні дізналися про причини та наслідки нелегальної трудової міграції, а також були застережені від шахрайства при працевлаштуванні за кордоном. Зокрема, працівники РЦЗ радили, як зробити виїзд на закордонні заробітки безпечним.

А саме: насамперед, не варто нікому довіряти свій паспорт. Слід зробити кілька копій закордонного паспорта та взяти їх із собою, а одну копію залишити вдома родичам або знайомим. Важливо залишити вдома детальну інформацію про місце перебування за кордоном, а також інформацію про того, хто запрошує: адресу, номер телефону, фотографію, копію його паспорта. Потрібно дізнатися номери телефонів посольства та консульства України за кордоном. У випадку складної ситуації або загрози життю, необхідно звернутися за допомогою до представництва своєї країни. А ще варто знати контактні дані неурядових організацій, які надають допомогу (тимчасове проживання, юридичні консультації, харчування та речі першої необхідності) людям, які опинилися в скрутній ситуації.

Безробітні записали номер «гарячої лінії» міжнародної організації «Ла Страда-Україна» (0800500225 – дзвінки по Україні безкоштовні), куди можна звертатися у випадку насильства чи з питань попередження торгівлі людьми.

 

У Тернополі “спокушають” Київстар та МТС

Троє тернопільських спортсменів виступатимуть на перших зимових юнацьких олімпійських іграх