Закон 666. Янукович отримав удар в спину від своїх депутатів

Поділитися

“Регіонали” Деркач, Горбаль, Шенцев “підставили” Януковича. В складній і напруженій ситуації у відносинах з Росії вони у відкриту зіграли на полі Кремля.

Сьогодні іде дипломатична війна між Україною і Росією щодо скасування кабальних газових контрактів. Де кожен аргумент має своє значення, де кожен крок може похитнути терези в ту чи іншу сторону.

З іншої сторони, рейтинг Януковича катастрофічно впав. І будь які його кроки чи дії його команди становище погіршують.

Й на цьому фоні депутати від Партії регіонів вносять законопроект під номером 9690 щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям. Зверніть увагу на реєстраційний номер документу 9690 – практично 666. Цікава символіка.

Якщо ухвалять цей закон у нас з вами заберуть найбільші православні святині – Київську та Почаївську лавру й передадуть Московському патріархату. Читайте Росії.

А згідно з даними Всеукраїнського соціологічного опитування населення України, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” в кінці 2011 року, найпопулярнішою релігійною конфесією в Україні є Українська Православна Церква Київського Патріархату (УПЦ КП). Тому здача святинь Кремлю в чергове вдарить по рейтингу Януковича.

І це уже друга спроба. Адже недавно завдяки активній позиції громадськості й руху “Українські святині – українському народу!” Почаївська лавра була врятована. Було зібрано сто тисяч підписів. І законопроект відкликали з Верховної Ради.

Громадський комітет “Українські святині – українському народу!” із сьогоднішнього дня починає активну боротьбу, щоб цей ганебний проект закону був знятий із реєстрації в парламенті. Я впевнений, що громадськість, релігійні громади, політики й небайдужі громадяни не допустять здачі українських святинь Москві.

Степан Барна

«Київстар» підключив до інтернету Тернопільську школу-інтернат для дітей з особливими потребами

Все про нерухомість Тернопільщини