«Київстар» підключив до інтернету Тернопільську школу-інтернат для дітей з особливими потребами

Поділитися

«Київстар» підключив до Всесвітньої мережі спеціальну загальноосвітню школу-інтернат «Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр», у якій навчається 125 дітей з ДЦП та іншими проблемами опорно-рухового апарату. Окрім того, «Київстар» подарував інтернатові мультимедійний комплекс, що допоможе адміністрації навчального закладу розвивати програми з адаптації дітей до самостійного життя. Загалом в Україні широкосмуговий інтернет «Київстар» отримують 200 шкіл. Зокрема оператор піклується і про забезпечення інтернетом навчальних закладів для дітей, які потребують особливої уваги.

Школа-інтернат «Обласний навчально-реабілітаційний центр» у Тернополі була підключена до мережі Інтернет у грудні 2011 року. Відтепер щомісяця навчальний заклад отримує від «Київстар» безлімітний та безкоштовний доступ до ресурсів Всесвітньої мережі зі швидкістю 10 Мбіт/с. Широкосмуговий інтернет необхідний школі-інтернату не лише для шкільного навчального процесу, а й для професійного навчання старшокласників за спеціальністю «оператор комп’ютерного набору». У свій вільний час діти з вадами опорно-рухового апарату, які мешкають в інтернаті, матимуть змогу спілкуватися з однолітками через соціальні мережі.

Менеджер у зв’язках з громадськістю Львівської філії «Київстар» Віктор Гальчинський:

«Київстар» системно сприяє навчанню і всебічному розвитку молоді та дітей з особливими потребами. Так, ми створили серію  відео майстер класів з професійної орієнтації для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, обладнали мультимедійні кімнати в десяти школах-інтернатах. «Київстар»  щомісяця забезпечує 200 шкіл швидкісним доступом до ресурсів Всесвітньої мережі, і дбає про інформування дітей, вчителів і батьків про правила безпечного інтернету.  Ми хочемо, щоб діти України мали такі ж освітні можливості, що й їхні однолітки в інших європейських країнах».

Директор школи-інтернату «Обласний навчально-реабілітаційний центр» Ірина Король:

«До інтернету підключено два комп’ютерні класи, а також корекційно-відпочинкова кімната, де діти проводять вільний від навчання час. Вивчення основ роботи з інтернетом  є частиною  програми з профорієнтації  учнів старших класів, які здобувають в інтернаті фах оператора комп’ютерного набору. Для вчителів інтернет  необхідний при підготовці до тестувань та викладання загальноосвітніх дисциплін.  Ми щиро вдячні «Київстар» за швидкий та надійний інтернет, завдяки якому наші діти  отримують знання, спілкуються з однолітками в інших містах, і можуть відчути себе повноцінними членами суспільства».

На сьогодні безлімітним широкосмуговим інтернетом «Київстар» користується 200 загальноосвітніх навчальних закладів у 30 містах. Будівлі шкіл підключаються до магістральної мережі «Київстар» за допомогою волоконно-оптичних ліній зв’язку за технологією FTTB (оптика до будинку). У приміщеннях навчальних закладів фахівці компанії здійснюють комплекс робіт з підключення до інтернету комп’ютерних класів. Доступ до інтернету надається школам на умовах, розроблених у рамках партнерства «Київстар» з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Адміністрації шкіл отримують безкоштовний необмежений трафік на швидкості 10 Мбіт/с у навчальні години.

«Київстар» допомагає дітям отримувати нові знання, надаючи школам безлімітний швидкісний інтернет.

Довідка про програму інтернетизації українських шкіл:

«Київстар» здійснює загальнонаціональну програму інтернетизації українських шкіл «Безпечний інтернет «Київстар» – школам» для забезпечення доступу учнів до сучасних навчальних інформаційних ресурсів Мережі. Соціальним партнером програми виступає Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. У рамках програми компанія має намір  підключити до інтернету 200 шкіл по всій Україні. «Київстар» надасть безкоштовний безлімітний вихід в Мережу на високій швидкості: до 10 Мбіт/с вранці та вдень (з 7:00 до 18:00), і до 1 Мбіт/с у решту часу (з 18:00 до 7:00). Телеком-оператор подбає про безпечне використання інтернету школярами, встановивши спеціальне програмне забезпечення і розмістивши інформаційні матеріали з правилами поведінки в Мережі у навчальних закладах. Волонтери «Київстар» проводять уроки про безпеку в інтернеті в школах по всій Україні.

Перша особа партії «Наша Україна» на Тернопільщині Петро Мандзій розповів про свою «камасутру»

Закон 666. Янукович отримав удар в спину від своїх депутатів