Інспектори Держфінінспекції в Тернопільській області виявили фінансові «хвороби» на суму 167 тис. грн в Монастириському районному територіальному медичному об’єднанні

Поділитися

Ревізія фінансово-господарської діяльності Монастириського районного територіального медичного об’єднання, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення, що призвели до втрат, на суму 167 тис. грн.

Якщо конкретніше, то майже 119 тис. грн. – це недоотримана у 2010 і 2011 роках заробітна плата працівниками медичних установ, в т.ч. молодшими медичними сестрами, які працюють з дезінфікуючими засобами. Усупереч нормативним документам їхні посадові оклади не були підвищені на 10 відсотків.

Ще понад 48 тис. грн – незаконні видатки. Зокрема, подання недостовірних даних до бюджетних запитів на 2010-2011 роки в частині планування коштів загального фонду на витрати, які повинні здійснюватись за рахунок спеціального фонду, призвело до затвердження необґрунтованих бюджетних асигнувань загального фонду кошторису на 14 тис. грн.

Інше порушення теж стосується бюджетних асигнувань: витрати з теплопостачання за 2011 рік на суму понад 33 тис. грн були покриті за рахунок асигнувань на січень 2012 року.

Ревізією було також виявлено зайве списання бензину і переплату добових.

За результатами ревізії на працівників Монастириського районного територіального медичного об’єднання, складено два протоколи про порушення законодавства з фінансових питань і один протокол про порушення бюджетного законодавства.

9-річний хлопчик з необережності закрився на балконі 9-го поверху. Викликали рятувальників

Як на Тернопільщині оцінюють розіграш “релігійної карти” напередодні виборів