Інвестиційна привабливість Тернополя – на першому місці серед міст Європи

Поділитися

Тернопіль став лідером в інвестиційному рейтингу конкурсу “Європейські міста та регіони майбутнього 2012–2013”.

Цей конкурс проводиться спеціалізованим виданням “fDi Intelligence”, яке є підрозділом “The Financial Times”. Дане видання вивчає та ранжує ділові організації, міста та регіони Європи з метою залучення інвестицій та надавачів послуг.

Конкурсний відбір здійснювався на основі незалежного оцінювання за шістьма критеріями: економічний потенціал, людські ресурси, ефективність витрат на ведення бізнесу, якість життя, якість інфраструктури, легкість ведення бізнесу.

Участь у конкурсі взяли 253 міста та 110 європейських регіонів. Усі міста було поділено на 4 категорії за кількістю населення. Серед великих міст найбільш інвестиційно привабливими визнано Лондон, Париж та Відень.

Тернопіль посів перше місце в категорії малих міст (з населенням до 250 тисяч) у номінації “Ефективність витрат на ведення бізнесу”. Шість із десяти найкращих міст у цій категорії – міста України (Бердянськ, Трускавець, Переяслав-Хмельницький, Дрогобич, Рівне), а також – по два міста з Сербії та Латвії. У Тернополі, за оцінками експертів, іноземні інвестори можуть отримати найвигідніші умови щодо залучення працівників, закупівлі обладнання і залучення фінансового ресурсу.

Церемонія нагородження переможців інвестиційного рейтингу відбудеться 7 березня 2012 року у Каннах (Франція), повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської міської організації ВО “Свобода”.

Як Віктор Ющенко вночі брав на роботу Юлію Тимошенко

Випускник історичного факультету Тернопільського педуніверситету “вибив” “Свободу” Тягнибока із виборчого процесу?