СБУ впіймала начальника-хабарника, який за 3,5 тисячі євро влаштовував на роботу в тернопільський «Антикорупційний комітет України»

Поділитися

У Тернопільській області СБУ викрила та припинила протиправну діяльність начальника одного з районних відділень Тернопільського обласного управління Західного регіонального управління громадської організації «Антикорупційний комітет України», який налагодив схему вимагання грошей за влаштування на роботу.

Зловмисник вимагав по 3,5 тисячі євро за сприяння у працевлаштуванні на різні посади у цій структурі, попри те, що за своїми службовими обов’язками не міг цього зробити.

Співробітники СБУ затримали начальника відділу у його службовому кабінеті під час одержання частини цієї суми – 1500 євро – від місцевого мешканця, який претендував на посаду в організації, що має запобігати та  протидіяти корупційним правопорушенням.

За матеріалами СБУ органами прокуратури стосовно правопорушника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, повідомили “Про все” у прес-центрі Служби Безпеки України

Двох керівників райвідділів міліції покарано за неналежну роботу із заявами про злочини

Завдяки податківцям Тернопілля заборгованість із виплати зарплати зменшилася на 2,7 млн. грн.