Сьогодні у Тернополі концерт Тамари Гвердцителі (відео)

Поділитися

Сьогодні у Тернополі відбудеться концерт Тамари Гварцителі. «Про все» поцікавилось відгуками ЗМІ про її виступи в попередніх містах. Рецензії доволі пристойні. Ось що пишуть чернігівські ЗМІ.
«Свою програму Тамара Гвердцителі почала з циклу пісень грузинських авторів.



У репертуарі Тамари Гвердцителі пісні на більш, ніж десяти мовах. Вона співає грузинською, російською, французькою, італійською, іспанською, англійською, івритом, українською, вірменською, німецькою та іншими.
Співачка працює в різних жанрах – естрада, опера, етнічна музика, мюзикл і навіть рок-музика. Тому кожен з глядачів на її концерті може знайти щось для душі.

18 січня народні артистці Грузії і Росії Тамарі Гвердцителі виповнилося 50 років. 25 років тому вона вперше сольно вийшла на сцену, а через 2 роки вже стала заслуженою артисткою Грузинської РСР.

В одному з інтерв’ю Гвердцителі сказала: “Для артиста, на мій погляд, 50 – вік творчої зрілості. Сьогодні я можу заспівати і вимовити зі сцени те, що навряд чи виконала б ще десять років тому. А боротися з часом нікому не під силу. Так що, швидше за все, я відношуся до категорії жінок, які мудро сприймають свій вік. Звичайно, завжди непросто змиритися з появою чергової зморшки, але разом з ними до артиста приходить і духовний досвід, на який варто опертися. ”
****
“Я несу в ладонях свет” – так назвала свой новый сольный концерт народная артистка России и Грузии Тамара Гвердцители. Настолько масштабного концерта, как по составу участников, так и по репертуарной составляющей, Тамара не проводила уже несколько лет. Этот концерт – подведение итогов творчества и работы коллектива артистки за прошедшие годы.

В программе прозвучали композиции из любимых кинофильмов, музыкальные произведения самых известных и популярных композиторов современности. Жанр классического академического вокала и эстрадного искусства органично переплетется в канве музыкального представления.

Тамара: “Мои концерты, как правило, – это импровизация. Поэтому становится смешно, когда спрашивают, использую ли я фонограмму. Приходится идти на некоторые жертвы, если телевизионный концерт предполагает использование фонограммы. Однако именно импровизацией и уникален каждый концерт. Ведь выступление – не только артист на сцене, но и зрительный зал, та энергия, которую публика нам возвращает”.

****
Довідка: Тамара (Тамріко) Михайлівна Гвердцителі народилася 18 січня 1962 року в Тбілісі.
Гвердцителі – радянська, грузинська та російська співачка, актриса, композитор, заслужена артистка Грузинської РСР (1989), народна артистка Грузії (1991), народна артистка Інгушетії, народна артистка Росії (2004).

Уже в рік вона співала пісні, а в три роки підбирала мелодії на піаніно. Навчалася в музичній школі при Тбіліській консерваторії. Популярність до неї прийшла в 1970-і роки, коли вона стала солісткою дитячого естрадного ансамблю «Мзіурі».

Тамара закінчила Тбіліську консерваторію по класу фортепіано і композиції і коледж по вокалу.

У 19 років посіла друге місце на всесоюзному фестивалі в Дніпропетровську і перемогла на міжнародному конкурсі «Червона гвоздика» в Сочі. У 1982 році брала участь в конкурсі популярної музики в Дрездені, в 1988 році перемогла на конкурсі «Золотий Орфей», виступала в якості запрошеного артиста на фестивалях в Сопоті та Сан-Ремо. А з 1987 року юна співачка вже сама виступала в ролі члена журі музичних фестивалів.

У 1991 році Гвердцителі приїхала в Париж, де дала концерт, що пройшов з великим успіхом. Там же вона познайомилася з композитором Мішелем Леграном і уклала з ним контракт.

Тамара Гвердцителі є виконавицею партії Кармен на сцені Дніпропетровського оперного театру, грає в мюзиклі «Людина з Ламанчі» Театру Російської Армії, багато гастролює. Після перемоги разом з Дмитром Дюжевим у другому сезоні шоу «Дві зірки» вони створили спільну програму.

EX.UA закривали заради кредиту МВФ?

У Тернополі подача води відбувається в нормальному режимі