Тернополяни зможуть прожити добу за 40 хвилин, а крім того – отримати «безсмертя»

Поділитися

Тернопільський гурт «Називний відмінок» та поетеса Зоряна Биндас  представлять у Тернополі літературно-музичний проект «Доба. Безсмертя».  В Українському домі «Перемога» вони покажуть 40-хвилинну програму, як складеться з пісень та аудіо віршів.

  • «Доба. Безсмертя» – це гра на контрастах, поєднання протилежностей, емоції від найспокійніших до яскраво забарвлених, – каже Зоряна Биндас. – вірші і пісні дуже різні. Тут буде все – від дитячих колискових, до темної містики. Різні історії-замальовки з життя окремих людей.

Над проектом працювали кілька місяців. Спочатку з’явились вірші, після того гітарист гурту «Називний відмінок» поклав їх на музику. Протягом кількох місяців композиції записувались в студії, під час того – видавалась книга. Збірка «Безсмертя» є, так би мовити, обкладинкою диску «Доба».

  • Альбом має певну концепцію, пісні розміщені тематично від ранку до пізньої ночі та змістовно відображають нашу сучасність. Усе разом – “Доба”, – пояснює солістка «Називного відмінку» Оксана Балуцька.

До альбому ввійшли аудіовірші, начитані поетесою, та пісні  на її тексти. Музика гітариста Віталія Кічака зробила вірші повними і довершеними, вони перетворились у пісні. Добрий і мелодійний голос солістки Оксани Балуцької вдихнув у пісні душу. Гармоніст Андрій Локотош додав неповторних і чітко виражених акцентів. Барабан Максима Кульчицького розставив своїм ритмом «розділові знаки» та логічні наголоси. Бас Сергія Лещука підсилив контрастність.
Презентація проекту «Доба. Безсмертя» відбудеться 9 лютого, у четвер. Початок о 18.00.

Центр дитячої творчості у Тернополі можуть закрити

Юрій Чижмарь про «сміттєву» проблему та систему влади