У Тернополі презентували «Націю, яка не капітулює»

Поділитися

15 лютого 2012 року у Тернополі відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює». Праця, впорядкована Ярославом Іляшем і Віктором Рогом, видана ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», розповідає про героїчну боротьбу ірландського народу за власну незалежність.

«Нація, яка не капітулює» – це збірка статей, що висвітлюють історію національно-визвольного руху Ірландії з середини XIX століття по сьогодення. Книга, яку рецензори характеризують як публіцистику, складається із робіт діячів українського націоналістичного руху – представників Української Військової Організації, Закордонних Частин Організації Українських Націоналістів, Спілки Української Молоді «Сумщина» та Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Цінність книги полягає в очевидній паралелі історичної долі ірландської та української націй, збірка є поглядом на проблему із середовища українських націоналістів. Рекомендується вона для студентів, журналістів, політологів, громадських і політичних активістів та для широкого кола читачів.

У Тернополі презентація книги «Нація, яка не капітулює» зібрала близько 70-ти осіб, серед яких молодь, представники громадських організацій та влади міста. Презентували збірку автор ідеї та упорядник книги Ярослав Іляш, голова МНК Сергій Кузан, член Центрального Проводу МНК Іван Кішка.

Програма реформування ЖКГ – чергова мильна булька на фоні підвищення тарифів

Михайло Іллєнко: Ми зробили фільм, який успішно руйнує стереотип