Чим займався губернатор Тернопільщини цілий рік? Із 17 районів – 16 провалили роботу!!! Хоптяна нарешті звільнять?!

Поділитися

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови Тернопільської обласної державної адміністрації

від  29     лютого 2012 року                   м.Тернопіль                        № 129-од

 

Про підсумки виконання програми

соціально-економічного та культурного

розвитку області за 2011 рік

            Підсумовуючи роботу господарського комплексу області за звітний період, слід зазначити, що виконання заходів програми соціально-економічного та  культурного розвитку області  за 2011 рік сприяло економічному зростанню та підвищенню соціальних стандартів життя населення.

Так, у 2011 році промисловим комплексом області досягнуто зростання обсягів виробництва продукції (+ 12,4%), виконання програмних завдань становить 110%,  13 районів області забезпечили реалізацію запланованих показників.

2011 рік позначився суттєвим приростом валової продукції сільського господарства (+25,1%), зібрано рекордний урожай зернових.

Вдалося стабілізувати ситуацію у тваринницькій галузі: в агропідприємствах зросло поголів’я великої рогатої худоби на 10,2%, у тому числі корів на 4,9%; забезпечено приріст виробництва м’яса на 31,1%, молока на 9,3%, програмні завдання виконано відповідно на 129,3% та 107,8%.

За 2011 рік за рахунок всіх джерел фінансування в економіку області очікується залучити 2,4 млрд гривень інвестицій в основний капітал, що становить 117,1% програмного завдання.

Зовнішньоторговельний оборот області товарами у 2011 році склав               565,5 млн дол. США, у тому числі експорт – 241,4 млн дол. США (+71%).

До загального фонду місцевих бюджетів області надійшло                   843,5 млн гривень власних доходів, що становить 100,8% до планового завдання.

Протягом 2011 року в області здійснювали діяльність понад 3,8 тис. суб’єктів малого підприємництва, що на 3,9% більше, ніж у 2010 році. Крім того,  зареєстровано 48 тис. підприємців – фізичних осіб.

У результаті реалізації заходів обласної програми зайнятості населення за 2011 рік суб’єктами господарювання створено 23 тис. робочих місць, що становить 139,6% річного завдання.

Забезпечено зростання номінальної (+12,8%) та реальної заробітної плати (+4,5%). Заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась відносно до початку року на 0,6 млн  гривень, у тому числі  на економічно активних підприємствах  – на 25,4%.

Четвертий рік поспіль індекс споживчих цін в області є нижчим від середнього по Україні. Зокрема, у 2011 році індекс споживчих цін склав      103,7 %, що на 0,9% нижче, ніж по Україні та на 4,8% – ніж у 2010 році.

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств-юридичних осіб зріс на 8,6%, виконання завдань програми становить 110,4%,  обсяг реалізованих послуг перевищив завдання програми на 0,9%.

Водночас, у розвитку краю залишається ряд проблемних питань, які будуть вирішуватись у 2012 році. Так, не виконано програмні завдання з промислового виробництва спирту, у борошно-круп’яній промисловості. Не забезпечено виконання програмних завдань у Козівському, Підволочиському, Підгаєцькому, Шумському районах.

Не виконано завдання програми 2011 року з виробництва м’яса усіма категоріями господарств Бережанського, Борщівського, Бучацького, Збаразького, Козівського, Монастириського, Підволочиського, Теребовлянського та Шумського  районів;  з виробництва молока – господарствами Гусятинського, Заліщицького, Козівського, Теребовлянського, Тернопільського, Шумського районів.

Власними силами будівельних організацій за 2011 рік виконано робіт на суму 671,5 млн гривень, що становить 78,1% до показника 2010 року. Скоротили обсяги будівництва у Борщівському, Заліщицькому, Тернопільському районах та м.Тернопіль.

Станом на 01 січня 2012 року заборгованість із  виплати заробітної плати становить 7,8 млн гривень, нарощення зафіксовано у 6 районах області: Заліщицькому (у 2 рази), Збаразькому (на 13,8%), Монастириському                  (у 1,6 раза), Підволочиському (у 2 рази), Тернопільському (у 3,2 раза), Чортківському (на 20,8%) та у  м. Тернопіль (на 9,7%).

План надходжень до місцевих бюджетів не виконали Бучацький, Заліщицький, Зборівський, Монастириський, Підгаєцький, Шумський райони та м. Тернопіль.

Станом на 01 січня 2012 року податковий борг до зведеного бюджету зріс відповідно до цієї дати минулого року на 27,7%, найбільша сума податкового боргу у м. Тернопіль (48,4% від загального боргу по області), Монастириському, Бучацькому, Чортківському, Гусятинському, Тернопільському районах.

Залишається значним (62,5 млн дол. США) негативне сальдо зовнішньо-економічної діяльності в м.Тернопіль. Зменшили обсяги експорту 3 райони: Козівський, Монастириський та Підгаєцький.

Враховуючи підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2011 рік, та з метою забезпечення сталого розвитку області у 2012 році:

1. Визнати недостатньою організаторську роботу районних державних адміністрацій щодо недовиконання програмних завдань:

1) Козівської, Підволочиської, Підгаєцької, Шумської  – з промислового виробництва;

2) Бережанської, Борщівської, Бучацької, Зборівської, Монастириської – з валового збору цукрових буряків всіма категоріями господарств;

3) Гусятинської, Заліщицької, Козівської, Теребовлянської, Тернопільської, Шумської – з виробництва молока всіма категоріями господарств;

4) Бережанської, Борщівської, Бучацької, Збаразької, Козівської, Монастириської, Підволочиської, Теребовлянської, Шумської – з виробництва м’яса всіма категоріями господарств;

5) Бучацької, Монастириської – з обсягу роздрібного товарообороту;

6) Бережанської, Борщівської, Бучацької, Заліщицької, Зборівської, Козівської, Кременецької, Монастириської, Підгаєцької, Чортківської – з рівня середньомісячної заробітної плати працівників, зайнятих у сферах економічної діяльності;

7) Заліщицької, Збаразької, Монастириської, Підволочиської, Тернопільської, Чортківської – з ліквідації заборгованості виплати заробітної плати;

8) Збаразької, Козівської, Монастириської, Тернопільської,  Чортківської – з ліквідації заборгованості виплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств;

9) Бучацької, Заліщицької, Зборівської, Монастириської, Підгаєцької, Шумської – з надходжень до місцевих бюджетів;

10) Заліщицької, Бучацької, Бережанської, Кременецької, Гусятинської, Борщівської, Збаразької, Підволочиської, Козівської – з надходжень до зведеного бюджету;

11) Бережанської, Борщівської, Гусятинської, Збаразької – з не виконання заходів програми соціально-економічного та культурного розвитку.

2. Вказати виконавчому комітету Тернопільської міської ради на  недостатній рівень організації роботи – з виконання програмних завдань з промислового виробництва, плану надходжень до місцевих бюджетів,  зменшення податкового боргу до зведеного бюджету та виконання заходів програми соціально-економічного та культурного розвитку.

3. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації, районним державним адміністраціям, виконавчому комітету Тернопільської міської ради проаналізувати підсумки розвитку галузей господарського комплексу і сфер діяльності територій, причини невиконання програмних показників за 2011 рік та вжити вичерпних заходів для усунення виявлених негативних тенденцій.

4. Районним державним адміністраціям, виконавчому комітету Тернопільської міської ради:

1) здійснити аналіз оцінки результатів діяльності за 2011 рік і за кожним напрямком розробити план заходів щодо покращення показників чи упередження їх зниження за підсумками І кварталу 2012 року;

2) провести розширені наради з питань забезпечення розвитку промислового комплексу району та м.Тернопіль у першому півріччі 2012 року;

3) спільно з маркетинговими службами промислових підприємств проаналізувати ризики ринків збуту, насамперед експортоорієнтованої продукції та працювати у напрямку їх розширення;

4) спільно з податковими органами області вжити дієвих заходів з ліквідації податкового боргу;

5) забезпечити розробку та реалізацію енергоефективних та енергозберігаючих проектів;

6) організувати проведення ярмаркових заходів із залученням безпосередньо місцевих сільськогосподарських виробників і переробних підприємств;

7) спільно з керівниками сільгосппідприємств активізувати дії щодо залучення інвестицій у тваринницьку галузь та створення високоефективних тваринницьких комплексів задля збільшення обсягів виробництва молока, м’яса;

8) спільно з керівниками підприємств, організацій, установ вжити заходів щодо повної ліквідації наявної заборгованості з виплати заробітної плати;

9) вжити заходів, спрямованих на погашення заборгованості підприємствами, населенням, бюджетними установами та організаціями за спожитий природний газ, електричну енергію та забезпечити щомісячну поточну оплату в повному обсязі за їх споживання;

10) провести аналіз обсягів витрат з місцевих бюджетів у галузях охорони здоров’я, культури та мистецтва, соціального захисту та соціального забезпечення в розрахунку на одну особу та вжити заходів щодо наповнення бюджету для зростання вказаних витрат;

11) підвищити показники охоплення дітей дошкільною освітою та забезпечити зростання ємності амбулаторно-поліклінічних закладів.

5. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження та доручення голови облдержадміністрації згідно з переліком, що додається.

6. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, районним державним адміністраціям, виконавчому комітету Тернопільської міської ради інформувати головне управління економіки обласної державної адміністрації про проведену роботу з виконання цього розпорядження           до 20 серпня 2012 року.

7. Головному управлінню економіки обласної державної адміністрації узагальнити подані матеріали та інформувати обласну державну адміністрацію до 03 вересня 2012 року.

8. Контроль за виконанням розпорядження доручити заступникам голови облдержадміністрації згідно з розподілом обов’язків.

 

 

 

Голова обласної державної

            адміністрації                                                                        В.А.ХОПТЯН

Як мер Тернополя виступав п’яним в прямому ефірі «Радіо Ера»

Тернопільський мер в ефірі «Радіо Ера» справді був п’яним