Інтернет-газета «Про все» рекомендує тернопільським депутатам від «Свободи» почати боротьбу з неуцтвом у власних рядах, щоб не ганьбити поняття націоналістів, яким вони прикриваються

Поділитися

Завтра, 15 березня виповниться три роки з часу дострокового обрання Тернопільської обласної ради. Кілька днів тому відбулось засідання експертної групи, під час якої лідери депутатських фракцій розповіли про свої досягнення, поразки, посперечались з колегами. Оскільки три роки тому саме ВО «Свобода» здобула більшість в облраді, має свого голову, а нині претендує потрапити ще й до Верховної Ради, інтернет-газета «Про все» запитала одного з лідерів цієї партії як вони виконали свою передвиборчу програму за три роки. Адже саме ця декларація намірів є своєрідною Конституцією чи навіть Біблією, за якою обіцяли працювати і втілювати в життя свої догми наші патріоти в облраді.

Ознайомитись з програмою ВО «Свобода» недовірливим читачам можна на сайті ВО «Свобода»

Ось так пародійно звітував один з лідерів-свободівців в облраді
Звичайно, ми не все запитали, що хотіли, оскільки все це відбулось під завісу засідання, але відповіді на наші питання показали, що представник фракції «Свобода» Володимир Стаюра прийшов на зустріч з експертами та ЗМІ непідготовленим і, що найгірше, фактично визнав бездіяльність своєї політичної сили за передвиборчою програмою. Тобто, працюють свободівські депутати не системно, а від випадку до випадку. Наприклад, досі журналісти з насмішкою згадують їхнє одне з перших звернень від Тернопільської обласної ради … про боротьбу з піратством на Азовському морі. Всі присутні в сесійній залі жартували, що в лідерів «Свободи» не все гаразд з географією. Потім голова обласної ради Олексій Кайда довгий час не міг розібратись де Зборівський район, а де Збаразький. Про знання відмінностей і значення історичних битв у цих містечках «головним патріотом» й говорити не приходиться, бо навіть недавно на святкуванні ювілею Збаража уродженець Запорізької області все переплутав.
Інтернет-газета «Про все» рекомендує тернопільським депутатам від «Свободи» почати боротьбу з неуцтвом у власних рядах, щоб не ганьбити поняття націоналістів, яким вони прикриваються
Отже, як виконала конкретні пункти передвиборної програми тернопільська Свобода в обласній раді
Встановлення чесної влади. Скасування корупційних рішень попередньої влади.
Володимир Стаюра: «Насправді багато пішло, не ми ж приймаємо наскільки воно корупційно. Воно пішло в прокуратуру і міліцію і є кримінальні справи.»
Звільнення чиновників, які недбало виконують свої обов’язків
Володимир Стаюра: «Мова йшла про недовіру Хоптяну, але він подав в суд і суд скасував це рішення. Треба звільнити Хоптяна, щоб влада мінялася, бо він призначає голів РДА»
Від «Про все»
Як у передвиборчій програмі за 2009 рік могла йти мова про Валентина Хоптяна, якого призчали головою Тернопільської ОДА значно пізніше – у грудні 2010 року!?
Проведення плебісцитів і референдумів з життєво важливих питань.
Володимир Стаюра: «Дуже багато. Не референдуми, а збори громадян. Я особисто десь 10.. дуже великих проблем» ..а якщо помножити на всіх «штків»? То… багато..
Розвиток господарства краю
Володимир Стаюра: ”Ми маємо стратегічні напрямки які треба розвивати. І ми про них завжди говоримо, це сільське господарство, туризм розвиток промисловості і інфраструктури. Ми приймаємо програми і по аеропорту, по гуртовому ринку, це десь наша ініціатива. Сміттєсортувальна лінія про яку не раз говорив і мер, і голова облради, але вона була підтримана всіма нами.”
«Але»- це що, обмовка по-фрейду?
Заснування знаку «Чистий продукт Тернопілля»
Володимир Стаюра: «Це не виконано.»
Заснування аграрної біржі
Володимир Стаюра: «Не засновано.»
«Про все» ще хотіло розпитати про дороги, про рейдерські атаки, енергію, видобуток власних ресурсів, справедливий розрахунок комунальних тарифів тощо.
Нічого сьогодні в Олексія Кайди запитаємо.

Хлопчика вагою 2,8 кг народила 13-річна дівчинка з Підволочиського району Тернопільщини

Як насправді писалась заява «Свободи» про першу незалежну тернопільську інтернет-газету «Про все»