Меру Тернополя написали відкриту заяву ображені мешканці

Поділитися

Голові Тернопільської міської ради

п. Надалу С.

Депутатам Тернопільської міської ради

ВІДКРИТА З А Я В А

Пане Голово – представник партії, яка на теренах України позиціонує себе як найсправедливіший захисник порушених прав народу!

Депутати!

З глибоким сумом повідомляємо, що 5 січня 2012 року на сесії міської Ради Вами прийнято незаконне рішення про видачу дозволу ПП”Креатор-Буд” на реконструкцію нежитлової будівлі в 5-квартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Сагайдачного,6а.

Для проведення реконструкції Ви надали ПП “Креатор-Буд”земельну ділянку площею 0,05258 га.

Доводимо до Вашого відома, що земельна ділянка площею 0,05258га – це озеленена територія на якій розташовано ігровий майданчик для

дітей і майданчик для відпочинку дорослого населення. Вона належить місту, тобто нам – громаді. Своїм рішенням Ви порушили охоронюваний законом інтерес громади міста, який полягає в можливості користуватись матеріальними і нематеріальними благами. Ви обіцяли створити нам гідні і комфортні умови життя в місті, а насправді надали перевагу інтересам приватного підприємства.

З початком будівництва ділянка буде обнесена високим парканом і ми та наші діти будуть позбавлені відпочинкової зони в центрі міста. Будуть позбавлені дворової території і мешканці будинків навколо ділянки. З початком будівництва сміттєзбірники, які знаходяться на обладнаному майданчику, буде переставлено в інше місце, що призведе до порушення санітарних норм. Дерева, що оточують ділянку буде зрізано, що призведе до порушення екологічних норм. При введенні будинку в експлуатацію збільшиться кількість транспорту в центральній частині міста, що є порушенням екологічних норм.

Своїм рішенням Ви порушили наше право на участь в громадських слуханнях і обговоренні проекту будівництва будинку на стадії підготовки генплану міста Тернополя, оскільки таке будівництво в геплані не передбачено.

При прийнятті рішення Ви порушили вимоги:

– ст. 19 Конституції України , згідно з якою “органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

– ст.39 Земельного Кодексу України, де встановлено, що “Використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту” . В генеральному плані міста Тернополя, який затверджено 10.08.2010 року і який знову вступив в дію 21 грудня 2011 року, не передбачено зведення або реконструкція будинку за адресою вул. Сагайдачного, 6а .

– ст.120 п.1 Земельного кодексу України щодо цільового призначення земельної ділянки при зміні власника.

– ст. 134 Земельного кодексу України щодо обов”зковості продажу земельних ділянок комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах.

– Закон України ” Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”. Закон використовується при реконструкції житлового фонду і при умові, що території комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду визначено.

– Закон України “Про основи містобудування”. Будівництво житлового будинку в охоронній зоні пам’ятки архітектури національного значення (Домініканський собор) може проводитись при наявності історико-містобудівного обгрунтування, погодженого з центральним органом охорони культурної спадщини.

Мешканці будинку 6, по вул. Сагайдачного та 1 по вул. Грушевського подали позов до суду про скасування незаконного рішення . Віримо, що молода представниця нашої громади, суддя, яка тільки почала свій шлях, при розгляді справи та винесенні рішення керуватиметься Законами України, а не політичними чи матеріальними уподобаннями.

Шановний Голово! Шановні депутаті! Ви наші представники у владних структурах. Прийшов час відпрацювати кредит довіри наданий Вам громадою нашого міста.

Ми ВИМАГАЄМО:

1. Скасувати незаконно прийняте рішення сесії Тернопільської міської ради № 6/18/44 від 05.01.2012 року.

2. Земельну ділянку площею 0,05258 га своїм рішенням визначити як прибудинкову територію будинків 2,4,6 по вул. Сагайдачного .

3. Керуючись ст.42 Земельного Кодексу України, земельну ділянку площею 0,05258 га за адресою вул. Сагайдачного 6а надати в постійне користування установі, що здійнює управління будинками 2,4,6 по вул. Сагайдачного.

Мешканці будинків 2, 4, 6, 8 вулиці Сагайдачного у Тернополі

 

Як “спустили на тормозах” справу депутата Липки

Громадськість десяти регіонів України, в тім числі й Тернопільщини, закликала опозицію до об’єднання