Наливайченко обговорив з канадськими політиками питання захисту чесних виборів в Україні

Поділитися

Громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко зустрівся сьогодні з секретарем Канади у закордонних справах, членом парламенту Канади Бобом Декертом та послом Канади в Україні Троєм Лулашником. Темою розмови став захист результатів народного волевиявлення під час парламентських виборів у 2012 році.

Під час зустрічі Наливайченко наголосив на важливості максимально мобілізувати громадські організації для захисту чесних виборів. На його переконання, необхідно сформувати громадянську опору єдиній опозиції на місцях. Одним з таких громадських форматів Наливайченко назвав громадську кампанію «Український вибір – 2012» – понадпартійний проект, який має на меті підтримати на місцевому рівні ініціативи КОД та спільно боротися за чесні вибори. В кампанії вже об’єдналися десятки місцевих ініціатив, молодіжних, студентських організацій в десяти регіонах України.

«Ми повинні спільно інформувати громадян про їхні виборчі права, здійснювати спостереження за процесом голосування та підрахунку голосів, доносити до громадськості чесну інформацію про перебіг виборчої кампанії та здійснювати громадську протидію тиску, порушенням виборчого законодавства і застосуванню адміністративного ресурсу органами влади», – вважає Наливайченко.

«Кампанія «Український вибір-2012» не відкриватиме штабів та офісів, не займатиметься рекламою на бордах та телеканалах. Наша зброя – живе спілкування з людьми, наш офіс – вулиця та інтернет, наш штаб – це самоорганізація та ініціатива. Це буде майданчик для спільної роботи і опозиційних політиків і громадян», – пояснив він.

Також співрозмовники обговорили розгортання місії іноземних спостерігачів на майбутніх виборах – як безпосередньо у день голосування, так і на етапі реєстрації кандидатів та виборчої кампанії. Наливайченко підкреслив, що потрібно максимально залучити організації української діаспори та закордонні моніторингові інституції для участі у виборах в якості незалежних міжнародних спостерігачів.

Окрім того, була проведена зустріч канадських політиків з представниками партій КОД. Учасники розмови обговорили проблеми згортання демократії в Україні та прозорості наступних виборів.

Як у суспільстві стати першим?

Кому потрібна у Збаражі така влада ?! Співробітниками СБУ в Тернопільській області складений протокол і справа передана в суд про корупційні дії голови Збаразької райдержадміністрації Мдінарадзе