Скільки працює хабарників в управлінні Державної техногенної безпеки на Тернопільщині?

Поділитися
Днями оперативники управління боротьби з економічною злочинністю в Тернопільській області задокументували факт вимагання та отримання хабара двома працівниками управління Державної техногенної безпеки. За позитивне вирішення питання, що входить до їх компетенції, службовці «запросили» у приватного підприємця шість тисяч гривень.
    Як повідомив начальник УДСБЕЗ в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, ще на початку березня двоє працівників із Держтехногенбезпеки при проведенні експертизи протипожежного стану приміщення закладу громадського харчування у Тернополі, яке орендує приватний підприємець, виявили відсутність документів, які вимагає пожежна безпека. Чиновники повідомили власника, що за виявлені недоліки йому доведеться сплатити штраф, а також надали перелік документів, які необхідно зібрати для виготовлення експертного висновку протипожежного стану об’єкту та дозволу на оренду приміщення. При цьому зазначили, що можуть посприяти у видачі відповідних дозволів. Вартість послуг оцінили у шість тисяч гривень. За цю суму пообіцяли пришвидшити процес виготовлення документів, що, зазвичай, триває місяць, та «закрити очі» на виявленні порушення.
 Частину грошей – 3 тисячі гривень приватний підприємець передав працівникам управління за декілька днів, решту пообіцяв віддати після виготовлення дозвільної документації.
Під час наступної зустрічі службовці отримали решту суми та передали власнику необхідну документацію. Працівники міліції задокументували дії службовців, вилучили грошові кошти, які вони вимагали.
За ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу.
Триває розслідування

Рекетири обдерали тернопільських студентів

У Микулинцях пані Стефа живе в замку (відео)