Рекетири обдерали тернопільських студентів

Поділитися
    Фізичне насильство, погрози, залякування – методи, які активно використовують вимагачі. Саме таку злочинну зграю наприкінці березня викрили оперативники управління боротьби з організованою злочинністю на Тернопіллі. Два місцевих здирники разом із жителем Івано-Франківська примушували студентів віддавати їм тисячі доларів.
Як заробляти гроші не докладаючи зусиль, 24-річний тернополянин обумовив з приїжджим гостем, сидячи за столиком розважального закладу. Похвалився набутим кримінальним досвідом – за хуліганство його притягували до відповідальності. Розмовляючи з гостем із сусідньої області, тернополянин дізнався про студента-боржника котрий позичив тисячу гривень, а зумів повернути готівкою лише половину. 25-річний франківчанин похвалився, що зумів відібрати у позичальника мобільний, який продав на ринку за чотириста гривень, але, очевидно, цих грошей до суми поверненого боргу не зарахував, бо разом з тернополянином вирішили розвести спудея на ще більшу суму. До спілки покликали ще й 20-річного тернополяна.
    На потерпілого зловмисники «наїхали» так, що молодий чоловік не знав, куди подітися. На двох шикарних автомобілях марок «Крайслер» та «Бентлі» лиходії переслідували юнака повсюди. Травматичний та газовий пістолети, бита були вагомими аргументами під час таких переслідувань. Щоб залякати, студента вивозили до лісу, ставили на коліна, до скроні прикладали зброю. Таким чином зловмисники примушували жертву писати розписки про боргові зобов’язання на тисячу доларів.. Апогеєм знущань стало застосування зброї. Юнакові поранили ногу.
Ввійшовши в раж, вимагачі стали шукати нових жертв. Знайшли третьокурсника ще одного вузу. Той повинен був їм повернути невідомо за що аж 20 тисяч доларів. Студента так залякали, що той поїхав до родичів у село і боявся в Тернополі з’являтися.
    Як розповів начальник відділу боротьби з етнічними організованими злочинними групами та екстремізмом УБОЗ УМВС в Тернопільській області, підполковник міліції Василь Джиджора, потерпілі не одразу звернулися до правоохоронців. І в цьому була «заслуга» зловмисників, котрі розповідали, що їхні родичі працюють на високих посадах у прокуратурі та суді. Переконатися у протилежному потерпілі зуміли лишень, коли зважилися звернутися за захистом та допомогою до оперативників управління боротьби з організованою злочинністю. Тільки тоді студенти переконалися, що високі покровительства – це фантазії кривдників.
Під час передачі чотирьохсот доларів, правоохоронці затримали вимагачів. У них вилучили цілий арсенал зброї – шість мисливських рушниць, кастет, чотири пістолети, набої, електрошокери, значну суму валюти, автомобілі.
Вимагачам висунуті звинувачення за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу. Усіх трьох учасників зграї арештовано.

Які переконання в найближчого соратника Тимошенко? (неймовірне відео)

Скільки працює хабарників в управлінні Державної техногенної безпеки на Тернопільщині?